Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    26
  • views
    840

Entries in this blog

bodebedekking experimenten

Eerste resultaten van het eerste seizoen met snipper mulch:   De hele zomer nauwelijks onkruid gewied, slechts een paar heermoes uitlopers afgeknipt. Hoe anders was het in de lente, geen onkruid maar merels veel merels in ploegen dienst. Iedere dag was mijn complete ECO tuin een slachtveld, geen zaai voren hield het 1 dag uit, niet te doen, ook jonge uitgeplante sla ed. werd direct er uit of onder gespit. Ook erg veel naaktslakken, maar ik denk dat het meer met de winter, die we niet gekregen he

MoesBijenTuin

MoesBijenTuin

bodebedekking experimenten

Een extra veldje. ergens in december 2013   Graag doe ik wat experimentjes, dit jaar was het 't opzetten van diverse bodebedekking experimenten. Het is mijn bedoeling de boden altijd bedekt te houden met organisch materiaal, dus ook in het voorjaar. Snippers, blad (bruin/groen) en levend bedekking, afzonderlijk en tegelijk bij elkaar. Hiervoor heb ik in december een extra ~45m2 grasveld bedekt met snippers: Ik noem dat extra stukje “de snipper tuin”

MoesBijenTuin

MoesBijenTuin

update B2E moestuin bedden

2 November. Uit het laatste nog te vullen bed de andijvie geoogst en de aardbeien (die ik liever een permanente plek wil geven) er uit gehaald:     Ik twijfel een beetje of de kranten wel nodig waren, maar voor de zekerheid toch maar neergelegd:     Ik heb nog geen snippers, maar toevallig zijn er bladblazers bezig geweest op de begraafplaats 100m hier vandaan, zij spuiten het blad op 1 hoop naast de begraafplaats om het te laten leggen (Tot stof zult gij wederkeren) Dus ik heb een bulkzak vol

MoesBijenTuin

MoesBijenTuin

Foto's foetsie.

Ik wilde mij voortgang (transitie) van de moestuin en tuin hier even bijwerken, maar mijn SD kaar heeft het zojuist het loodje gelegd. Samen met dierbare foto's en filmpjes foetsie Nooit meer vertrouw ik dit soort opslag media.

MoesBijenTuin

MoesBijenTuin

Boerenkool, woelmuis en bekertje

Een aantal jaar geleden veel last van Aardvlooien gehad, sindsdien zaai ik kool onder bekertjes. Aardvlooien heb ik tot nu toe alleen op kool zaailingen gezien. De kooltjes blijven onder het bekertje totdat het niet meer past. Een Woelmuis is ook even op bezoek geweest, zie gaatje achter de zaailingen.

MoesBijenTuin

MoesBijenTuin

×
×
  • Create New...