Jump to content
  • entries
    8
  • comments
    6
  • views
    520

Entries in this blog

Ook onze boerenkool mag nu groeien

Vandaag op onze eigen dierenweide-moestuin de boerenkoolplantjes verplant. Wij zijn nog wel op zoek naar een rookworstboompje. Onze geiten, damherten etc. mogen straks in de winter uitkijken naar heerlijke boerenkool, niet door Boer Geert zoekt vrouw, maar door 'cowboy' Frits verplant.  

Ventie

Ventie

Tinus, méér dan 50 jaar moestuin ervaring.

Tinus, mijn voederbieten adviseur, komt schuddekoppend de 150 m2 moestuin op sandalen bekijken welke wij in september as. erbij gaan krijgen. Een man met méér dan 50 jaar moestuin ervaring “Frits, Frits, wat bien ie allemaol van plan kerel mit dizze tuun? Strakies, kuun ie jao alles verbouwen waj neudig hebt veur de dieren!!” zegt Tinus. Ik luister graag naar hem. Tinus kon mij vandaag precies vertellen waar ik mijn composthoop moet plaatsen. "Niet onder de bomen Frits".      

Ventie

Ventie

Kinderen op onze moestuin (1)

BSO kinderen hebben ieder hun eigen stekkie op onze moestuin. Iedere donderdag doen zij met héél véél plezier onderhoud aan hun eigen tuintje. Vroeg geleerd, is .................... Juist.      

Ventie

Ventie

De geitenstal (heerlijk geurtje) is vandaag verschoond

Vrijwilligers, André en Robin, hebben vandaag oa. de geitenstal verschoond. De eerste mest ligt inmiddels op een plaats waar onze toekomstige composthoop komt. In september as. krijgen wij een aangrenznd perceel van ca. 150 m2 tuin erbij. Op dit moment is dit gedeelte moestuin nog in gebruik bij anderen, die het vanwege slecht onderhoud (tuinieren) moeten inleveren. Onze planning is om deze mest op z'n vroegst pas in het voorjaar 2017 te gaan gebruiken. Om het te vieren ben ik vanavond nog even

Ventie

Ventie

Moestuin Dierenweide Stroomdal

In het topic ‘Voordeur’ heb ik ons als Stichting Dierenweide Stroomdal een beetje voorgesteld. Eind 2013 werden inwoners van Beilen (gemeente Midden-Drenthe) geïnformeerd dat gemeente voornemens was om vanwege bezuinigingen de dierenweides, ook wel dierenparkjes genoemd, over te laten nemen door vrijwilligers of anders af te stoten. In 2014 hebben wij ervoor gestreden om de plaatselijke dierenweide in zijn hoedanigheid te laten bestaan en hiervoor een Stichting in het leven geroepen. M.i.v. 1 ja

Ventie

Ventie

×
×
  • Create New...