berijl Geplaatst: 22 oktober 2014 Geplaatst: 22 oktober 2014 inmiddels heeft manlief een start gemaakt met het drogen van een stuk achterbout (chevon). Ik durf niet helemaal met zekerheid te zeggen of ik zijn werkwijze nu 100% goed ga beschrijven maar volgens mij heeft hij het vlees eerst een pekelbad gegeven en ligt het vlees nu voor een x aantal dagen in een "marinade" van gekruid zeezout. Wordt vervolgd... Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Jorieke123 Geplaatst: 22 oktober 2014 Geplaatst: 22 oktober 2014 Houd ons op de hoogte! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
berijl Geplaatst: 5 november 2014 Auteur Geplaatst: 5 november 2014 zoals beloofd een kleine update over de violino. (ik weet niet of het echt thuishoort in dit topic maar wellicht kan een van de mods daar hun blik op werpen..)De ham hangt nu een krappe 2 weken te drogen. Mr Berijl zag dat er toch wat plekjes schimmel op komen. Nu had hij gelezen dat je dit moet deppen met zoutwater. Hoe is jullie ervaring met dit proces/probleem?Andere tips zijn natuurlijk ook welkom, alle eerste keren zijn lastig. Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Jorieke123 Geplaatst: 5 november 2014 Geplaatst: 5 november 2014 Schimmelplekjes vegen we vaak even weg met wat azijn. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
berijl Geplaatst: 5 november 2014 Auteur Geplaatst: 5 november 2014 en bedankt voor de tip van de ham, ik ga het doorgeven aan de chef Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Piroska Geplaatst: 7 november 2014 Geplaatst: 7 november 2014 Waar hangt de ham nu te drogen? Wat voor ruimte, welke temperatuur? Quote http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
berijl Geplaatst: 7 november 2014 Auteur Geplaatst: 7 november 2014 inmiddels is het hammetje mooi schoongepoest dankzij de tip van Jorieke (en bedankt voor het verplaatsen van mijn berichtjes ) Het ruikt al heerlijk!! Nadeel dat je nog zo lang moet wachten eer het klaar is Piroska: De ham hangt boven in een kamer. Temp weet ik niet zo. Manlief houdt een recept aan uit het boek "het perfecte varken". volgens mij moest dat ergens tussen de 15 en 20 graden zijn. Quote http://www.fromapreciousplace.nl Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren. Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.