Jump to content

Recommended Posts

Posted

inmiddels heeft manlief een start gemaakt met het drogen van een stuk achterbout (chevon). Ik durf niet helemaal met zekerheid te zeggen of ik zijn werkwijze nu 100% goed ga beschrijven maar volgens mij heeft hij het vlees eerst een pekelbad gegeven en ligt het vlees nu voor een x aantal dagen in een "marinade" van gekruid zeezout. Wordt vervolgd...

 

10689663_917428451619448_8807991319368739852_n.jpg?oh=f3244178cd31a17c69cc00193f5faae0&oe=54B8D9EB&__gda__=1424828085_c056638796d2068643ad73463f514c1c

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

  • 2 weeks later...
Posted

zoals beloofd een kleine update over de violino. (ik weet niet of het echt thuishoort in dit topic maar wellicht kan een van de mods daar hun blik op werpen..)

De ham hangt nu een krappe 2 weken te drogen. Mr Berijl zag dat er toch wat plekjes schimmel op komen. Nu had hij gelezen dat je dit moet deppen met zoutwater. Hoe is jullie ervaring met dit proces/probleem?

Andere tips zijn natuurlijk ook welkom, alle eerste keren zijn lastig.

 

Foto-VT4747TG.jpg

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Posted

en bedankt voor de tip van de ham, ik ga het doorgeven aan de chef

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Posted

inmiddels is het hammetje mooi schoongepoest dankzij de tip van Jorieke (en bedankt voor het verplaatsen van mijn berichtjes ) Het ruikt al heerlijk!! Nadeel dat je nog zo lang moet wachten eer het klaar is

 

Foto-RO8UZIYP.jpg

 

Piroska: De ham hangt boven in een kamer. Temp weet ik niet zo. Manlief houdt een recept aan uit het boek "het perfecte varken". volgens mij moest dat ergens tussen de 15 en 20 graden zijn.

http://www.fromapreciousplace.nl

Droom en doel om zoveel mogelijk natuurlijk te leven, tezamen met onze dieren.

 

Wegens boerenerf-drukte niet altijd even veel tijd om te forummen (helaas .. ) Maar per pb of mail ben ik bereikbaar.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...