Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Kolen in bakken


Aanbevolen berichten

Ik heb mijn achtertuin dit jaar uitgebreid met een stuk of vier standaard moestuinbakken (100x100). Eindelijk plek om dingen te zaaien die ook wat langer de vakken in beslag houden terwijl ik ook snelgroeiers kan hebben! Nu vroeg ik me af of de diepte van de bakken voldoende zou zijn om kolen in te kweken en zo ja, hoe ik die het beste kan beschermen. Ik heb een fijnmazig hoog net (welkoop) precies pas over een van de bakken, is dat genoeg tegen de vogels én de koolvlieg? Of kan dat vliegje er toch nog doorheen?

 

Wie kan me advies geven?

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kolen kunnen kwa diepte prima in de bak en ook het net moet voldoende zijn om het koolwitje buiten te houden.

Alleen kun je erg weinig kolen kwijt in een bak van 100x100 cm. Om die reden kweek ik geen kolen in mijn vierkante meter moestuin.

 

Bloemkool wordt bijvoorbeeld heel groot en kan zomaar 100x100 cm nodig hebben. Rode kool kan wel wat kleiner, maar ook maar max 5 in 100x100 cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank je, nick! Ik deed het tot nu toe ook niet, vanwege dezelfde redenen. Nu ik meer bakken heb en minder met ruimte moet woekeren, vind ik het wel leuk een keer uit te proberen. De rassen die ik heb moeten op afstand van max. 50-60 cm. Dat betekent dat er toch vier in mijn bak kunnen. Dat is niet economisch, snap ik. Maar wel leuk om een keer uit te proberen en te zien of/hoe het het doet. Dankjewel voor de reactie!

* er komt altijd weer een nieuwe lente *

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 11 maanden later ...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...