Ik zie veel reacties van mensen die geen ervaring hebben met de tropen op een enkele na die ook daar woont waar jij woont. Ik heb een farm in the Philippines dus heb er al wat ervaring mee. Ik neem telkens veel Hollandse zaden mee en die doen het prima in de tropen. Alle soorten bonen zijn te verbouwen. De gevoelige bonen zoals peultjes, sugarsnaps en tuinbonen kunnen enkel in de winter bij 30 graden. Zomers is het bij ons 35-36 graden. Het hele jaar door verbouwen wij sperziebonen, heet bij ons Segana of baguio beans en oogsten daar 50 kilo van om de dag. verder kouseband dat oogsten we 100 kilo om de dag. Experimenteren met groente zoals witlof en sla gaat in open kassen die enkel boven op het dak een laag UV werend plastic en een laag muskietengaas om het wegwaaien tegen te gaan. Dat lukt overigens prima. Verder kunnen tomaten verbouwd worden in volle zon maar hebben wel elke dag water nodig. Bij veel regen worden ze geel-oranje. Dus wij kweken ze in de kassen en geven mooie grote rode tomaten. Gezien jullie mooie klimaat raad ik je Dragon Fruit aan. veel werk, even investeren maar daarna zakkenvullen. Dure vruchten en super gezond, Google dat maar eens. Papaya doet het ook geweldig. Doe eens wat met radijsjes, zaad uit Holland. Wij verkopen dat wekelijks aan dure restaurants. Veel succes daar Gerard