Ga naar inhoud

chrisappleseed

Members
  • Aantal items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Flevoland
  1. Oh fijn, bedankt. Dat ga ik ook maar eens proberen dan! Ik wilde kiwi vorig jaar al proberen alleen ik was al te laat ervoor.
  2. Passiflora kan de winters overleven, soms sterft de plant boven de grond wel af maar blijven de wortels intact. Je kunt hem het beste eind van het jaar terug snoeien en binnen overwinteren, dan heb je er volgend jaar weer opnieuw plezier van! Ze moeten volgens mij wel bestoven worden, handmatig of door insecten.
  3. Alle planten zijn hier te kweken, zelfs Lychee! Maar of je ze ook in leven kunt houden tot zij vrucht dragen is de volgende vraag. Velen zijn je al voor geweest met vijgen en soms zelfs kiwi. Wel een hele klus want vanaf zaadjes duurt het jaren voor ze vruchten gaan geven. Maar ik wil je niet ontmoedigen, in het tuincentrum verkopen ze soms perzik boompjes! Kleine die in een pot kunnen blijven. Mijn vader heeft ooit een grapefruit boompje gekweekt, binnen bij het raam, en die heeft 2 kleine vruchtjes gegeven voor deze overleed. Druiven groeien hier ook prima en tomaat ook. Zelf ben ik een experiment begonnen met drakenvruchten (pitahaya). Dat zijn cactussen die vruchten geven na ongeveer 3 jaar. Een kennis heeft deze in Engeland gekweekt en met succes. Pitahaya is een echte mediterraan! Ik zou je alleen wel aanraden om ze in een grote pot te kweken. Je kunt de pot desnoods ingraven in de tuin, in de winter zet je hem weer binnen. Veel mediterrane planten zijn niet winterhard.
  4. Nou dat wordt dus flink wat onderzoek doen met al die verschillende plantjes in mijn moestuintje! In potten, in de volle grond, van alles groeit hier. Stel dat je een volkstuintje neemt, hoe weet je dat de grond overbemest is of juist goed?
  5. In het begin van het nieuwe jaar merk ik altijd pas ècht hoe ongeduldig ik ben Tomaat zaailingen
  6. Natuurlijk hebben alle planten verschillende behoeftes maar is er een vuistregel die je kunt onthouden bij het geven van voeding?
  7. Jammer dat je hier geen volledige kokospalm kunt laten groeien maar wel een super leuk experiment! De pitahaya zaden heb ik naast op vochtig papier ook in turfpotjes met gewone moestuinaarde gestopt in een afgesloten kweekbak. Die schoten er ook direct uit! Ik las ergens dat ze na 3 jaar vruchten gaan geven. Wat ik wel gek vind is dat het nu nog een gewoon plantje lijkt terwijl het een cactus is. Vraag mij af hoe dit zich gaat ontwikkelen
  8. Als er na de kiemblaadjes nog 2 paar gewone blaadjes zichtbaar zijn dan kun je verspenen
  9. Oeps, ik zag te laat dat er al een tomatentopic was aangemaakt voor 2019
  10. Bedankt! Dus eerder is eigenlijk geen optie omdat ze dan vroeg vergelen? Kan ik deze ontkiemde zaden dan beter niet gaan kweken (ivm ruimte die het inneemt)?
  11. Bedankt! Liever gebruik ik geen bestrijdingsmiddelen dus spuiten zal ik niet doen op mijn mooie kolenplantjes.
  12. Waar en hoe kweken jullie (water)meloenen? Kan dat alleen in een kas of ook binnen bij een groot raam van vloer tot plafond, aan het zuiden? Ik heb zaden gekregen van de honingmeloen maar nog nooit geprobeerd om meloenen te kweken...
  13. Een klein beetje te vroeg misschien? Na 2 dagen ontkiemde mijn tomatenzaad al! Wie is hier ook al mee begonnen? Voor de grap ben ik dit jaar met gewone (grote) tomaten uit de supermarkt aan de slag gegaan. Afgelopen jaar had ik Cherry's die maar niet op leken te gaan.
  14. Voorgaande jaren heb ik weinig aan bescherming gedaan. Dat ging prima, tot afgelopen jaar de koolwitjes mijn koolplantjes ontdekt hadden. Het ging toen ineens erg snel! Is een fijnmazig net de enige echte oplossing?
  15. Ik heb een flinke hoeveelheid rode chilipeper zaden liggen! De eerste zijn bij mij al ontkiemd boven de verwarming. Stuur maar een berichtje als je ze wilt hebben.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...