Jump to content

Indy

Members
 • Posts

  2,157
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Noordoostpolder

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die bak is er om de asdeeltjes die eventueel naar boven zouden kunnen komen, op te vangen, en inderdaad om het vet op te vangen.
 2. Henk, die still hebben wij ook al een aantal jaar, Dit jaar hebben we weer een lading vlierbessen opgezet, en gebruikt. Deze levert een vrij hoge 1e stook op . We hebben m dit keer dubbelgestookt, en het eindpercentage was 72 %. Deze gebruik ik voor likeuren, waarna ik (uiteraard) het percentage tot een drinkbare variant maak met suikerwater. Ook maak ik er tincturen mee.
 3. Het kleine kacheltje verbonden wij met een flexibele stuk uitlaat ,en deze komt uit onder in de rookkast . De kast maakten we van een oud houten dressoir. De roosters komen uit een oude diepvries. Bovenin hangt een oude tentstok van staal, waar haken aan hangen. Op de roosters leg ik BBQ matjes van action. Ik heb al onze overgebleven waaltjes er omheen gestapeld , want er lopen hier regelmatig kleinkindjes.
 4. Wij hebben afgelopen voorjaar een rookoven gebouwd van een oud houten dressoir. Vele youtube filmpjes bekeken, een klein kachelbrandertje tweedehands gevonden, en een stuk flexibele uitlaat die we nog hadden liggen. Indien je wilt, kan ik morgen wel even foto's er op zetten.
 5. Het is mij niet onbekend, en inmiddels zie ik dat er wel het e.e.a. online wel te verkrijgen is. Mooi, dan ga ik dat eens bestellen. Welke pepers heb je gebruikt hiervoor? Ik heb de madamme Janet en bhut jolokia gedaan, en dat verwarmd wel goed.
 6. Reuzel bedoel je? Ik kan daar hier heel slecht aan komen, dus ik maak mijn zalven met olie bijenwas en kokosolie.
 7. Zoekende naar het proces kaas maken stuitte ik op dit topic. (lang niet hier geweest 🙄) Ik had ook al een youtube filmpje gevonden, dus te samen ben ik maar eens aan de gang gegaan. En nu is mijn eerste camembert een feit, en ook een mini klein kaasje. Morgen gaat die in de pekel, dus ik ben wel heel benieuwd of t lukt. Zelf heb ik vormpjes gemaakt, om te proberen, en als t lukt kan ik altijd nog echte kopen.
 8. Je kunt de verse pepers in olie een 6 tal weken laten macereren, en elke dag even omroeren. Daarna zeef je ze er uit, en gebruikt het oliemengsel om er een zalf er mee te maken. Ja, ik heb t gemaakt (met kokosolie en bijenwas) Ook heb ik er wat etherische olie door gedaan.
 9. De eerste rode pepers met zout weggezet om te fermenteren. Zondag azijn erbij, en dan kan t een paar weekjes staan.
 10. Nee, die zet je op in thee. Ik vond het een heel geheisa, en niet eens lekker, dus was er al gauw klaar mee,. Hij groeide als een malle dat dan weer wel. Ik heb m op de compost hoop gemikt.
 11. Dat is inderdaad een truukje. Smaakt ie naar zeep, dan is ie goed, smaakt ie naar een 9volts batterij, dan moet ie nog even liggen. @ Mellie, op de naschoolse, deden we het een keertje met restjes zeep.Maakten we zeepkettingen met de kindren. Moet ik even weer opzoeken hoe we dat precies deden. Gietzeep is inderdaad ook een optie, maar het mocht niks kosten vandaar restjes.
 12. Prachtig zeepje , zeg! Moet je m dan niet gewoon wat langer laten uitharden? Heel in t begin heeft de mijne dat ook, maar tijdens het rijpen verdwijnt t. Mijne liggen nu 3 weken te rijpen, gister f mijn tong er tegen gehouden, en het is .........zeep. klaar dus!.
 13. O, dat ziet er echt heerlijk uit, Mellie! Ik heb net een lading paarse boontjes geplukt, voor vanavond. Samen met spek,ui,knoflook, peper, en krieltjes, lekker !! Zo eerst ff werken.
 14. Ik ook Mellie, er komt weer eens wat anders op tafel, en weer nieuwe blijvertjes. De kip en worst van Jamie zijn hier echt een favoriet iets. Wortel caponata vind ik ook zalig.
×
×
 • Create New...