Jump to content

RockyRambo

Members
 • Posts

  42
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  EU
 1. Hoe zit het dan met bio-plastic, kan die wel bij GFT? Want ja die is wel biologisch afbreekbaar, maar het duurt langer tot deze volledig afgebroken is.
 2. Maar is spiritus en zeep niet schadelijk voor de plant zelf?
 3. "Ilex crenata" had er dus nog nooit eerder van gehoord, de Nederlandse naam is Japanse hulst aldus wikipedia . Die ziet er wel bijna hetzelfde uit als de buxus. Als ik deze plaats naast de buxus, zal die buxusrups dan op een gegeven moment niet overspringen naar deze nieuwe variant als ze naast elkaar staan? En Taxus is ook wel mooi, maar ziet er toch net wat anders uit, is deze ook winterproof, dus blijft die ook (deels) groen in de winter? Ben ff op die website gaan kijken wat het inhoudt "De jaarlijkse inzameling van taxussnoeisel door Stichting Taxus Taxi heeft geleid tot de productie van ruim 2.800 chemotherapieën." Mooi initiatief, misschien het overwegen waard, maar dan moet ik wel al mijn buxussen weghalen (of laten opvreten).
 4. Ik word een beetje gek van die buxusrups die altijd al mijn buxussen opvreet . Heb er meerdere gewoon moeten weggooien, maar ik vind de buxus juist heel mooi. Hebben jullie tips hoe van die buxusrups af te komen op een milieuvriendelijke manier?
 5. RockyRambo

  Saffraan

  Ik was wat aan het rondneuzen naar smaakvolle kruiden, maar zag daar ook saffraan tussen staan, en dat deze heel duur is als deze gedroogd is op een traditionele manier. Ik vroeg me af hebben jullie ervaring ermee, is de smaak met iets te vergelijken en welke gerechten zou je ermee kunnen maken?
 6. Ik vroeg me af of we binnen een paar jaar als het zo steeds warmer wordt en het ook warm blijft ook (grootschalig) 'nieuwe' fruit en groentesoorten gaan kweken in Nederland? Zou dit mogelijk zijn, dat we naast appels, peren en kersen ook watermeloenen, sinaasappels etc hier kunnen verwachten?
 7. Welkom in de groene tuin
 8. Je kunt ze toch ook simpel online kopen: http://www.moestuinwebshop.nl/index.php?p=2&cat=65
 9. Bouw zelf een slakkenval met bier, geheel milieuvriendelijk, zie https://www.duurzaamthuis.nl/slakken-in-je-tuin-hoe-kun-je-ze-natuurlijk-bestrijden
 10. en hoe zit het met die pecano noten, kan dat hier en geeft het eetbare vruchten?
 11. Het zal de blaadjes meer en meer gaan opvreten, ik zou het met natuurazijn proberen te verjagen
 12. Waar koop je zo'n neppe roofvogel die echt lijkt?
 13. De boom heeft wat meer verzorging nodig, hoe oud is de boom? De eerste jaren zou ik de boom ook niet bemesten, dit verkleint de kans op ziektes. En dus geen vruchten meer...
 14. Ik heb zo'n appelboom al een paar jaar geleden gekocht, doet het uitstekend hier in de tuin. Goede grote vruchten.
×
×
 • Create New...