Jump to content

swier050

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Westerkwartier
 1. Hoi Grork, Bedankt voor uw antwoord en compliment. Ik zou ze in de aanpandige garage kunnen bewaren, die zou vorstvrij moeten zijn. Ik een kistje met een doek er over zodat het donker maar toch luchtig blijft. Temperatuur maakt dus niet veel uit, mits het maar vorstvrij is? De garage kan vrij warm worden. Ik heb ook wel nagedacht over de koelkast, maar dat lijkt mij qua vochtigheid dan niet handig.
 2. Hoi allemaal! Ik heb zojuist de noordhollandse bloedrode ui geoogst. Ik heb ze in maart in tray's voorgezaaid (naar dit idee ) Nu heb ik een mooi aantal kleine tot midden kleine uien. Perfect voor 2-persoonsgerechten. Daarnaast zitten er ook nog veel hele kleine uitjes tussen. Nu is mijn idee om deze te bewaren en volgend jaar als pootui te gebruiken. Noordhollandse bloedrode zijn normaalgesproken 1-jarige zaaiuien. Kan ik de kleine uitjes dan gebruiken als pootui volgend jaar? En zo ja. Hoe kan ik ze dan het beste bewaren tot het voorjaar? Graag jullie ideeën hierover
 3. Kruisbestuiving komt niet heel veel voor omdat tomaten een zogenoemde gesloten bloem hebben maar het kan dus wel. Als je dan net de zaden van een tomaat gebruikt waarbij kruisbestuiving heeft plaatsgevonden kan het resulteren in veranderende opbrengsten. Maar daarnaast spelen ook andere bovengenoemde factoren waarschijnlijk een rol zoals temperatuur en voeding.
 4. Hoi Scififreak, Zijn het 'originele' zaden of zaden gehaald uit de Coeur de Boeuf tomaat van die vriend. Het kan zijn dat er dan een kruisbestuiving heeft plaatsgevonden en hierdoor de opbrengst minder is geworden.
 5. Hoi Redzebra, Bedankt voor de reactie. Het forum over enten is een interessant stuk! Je hebt het over de aardappelziekte, ik was op de hoogte dat dit de tomaten ook kunnen aantasten. Maar daarom leek het mij juist, klinkt misschien tegenstrijdig, wel een goed idee om beide in een zelfde vak te zetten. Als je gebruik maakt van wisselteelt en je hebt aardappelen in vak 1 en tomaten in vak 3 en je gaat elk jaar een vak opschuiven dan heb je na twee jaar de aardappelen in het vak van de tomaten zitten en in mijn ogen dan juist meer kans op de schimmel, of beredeneer ik dit verkeerd. Ik dacht als je de tomaten en aardappelen in dezelfde vak zet dan komen er de eerste 4 a 5 jaar geen nachtschades meer in dat vak..
 6. Hey allemaal! Ik heb een kleine moestuin van 7,5m2. Nu wil ik zo veel mogelijk verbouwen binnen die vierkante meters. Aardappelen nemen helaas veel ruimte in beslag. Nu zag ik op het internet dat tomatenplanten geënt worden op aardappelplanten. Nu vindt ik dit veel werk om te doen en het lijkt mij lastig aangezien de aardappelen eerder klaar zijn dan de tomaten. Nu had ik het idee om volgend jaar tussen de ruggen aardappelen tomatenplanten te poten, omdat beide nachtschades zijn maar ook omdat ze blijkbaar geënt kunnen worden. Nu lees ik alleen op het internet dat tomaten en aardappelen slechte buren zijn. Als ze elkaar zouden aantasten dan zou dat enten toch ook niet werken? Ik lees namelijk niet waarom het slechte buren zijn. Of zie ik iets anders over het hoofd? Hebben mensen ervaring met het planten van tomaten tussen de aardappelen? Graag hoor ik jullie ervaringen! 😃
×
×
 • Create New...