Jump to content

Scififreak

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gisteren kreeg ik dit van iemand toegestuurd waar ik wat planten van gekregen heb . Cdb en annanas tomaat. Deze hangt er bij mij nog aan , ga het niet halen denk ik
 2. Is er ergens een artikel foto's over je rockwool setup . Ik zou dit ook graag proberen maar weet er te weinig over . Voeding in water , druppelsysteem met pomp of gewoon met hoger gelegen vat , bodemvochtsensoren met arduino ?? Is er ergens een artikel met deze info ?
 3. Ondertussen heb ik een alternatieve leverancier voor deze zaden gevonden . Een mooie site met veel keuze aan heirloom rassen en entstammen . https://www.engrainetoi.com/132-greffage-de-tomates
 4. Heb bij de lokale handelaar eens nagevraagd over zaad voor onderstammen van tomaten . Nu kan ik die daar wel krijgen MAAR het moet per 1000 zaden besteld worden 😑. Het gaat over Maxifort F1 zaad ( lijkt me een professionele onderstam) . Vorig seizoen was het € 196.35 /1000 zaden . Mss mensen hier intresse om dit samen aan te kopen ?
 5. Volgend jaar gaan er hier ook buiten onder een afdak komen
 6. @Grork Buiten alle bladluislijkjes dan want die gaan dit jaar goed tekeer
 7. Ja deze site had ik ook al gevonden , zelfde als bij Vlaamse zaadhuis (iets goedkoper dacht ik ).
 8. ik gebruik dit super makkelijk
 9. Ben ondertussen een zoektocht gestart naar zaden voor volgend jaar . En ook naar een zaad voor de onderstammen maar dat vind ik niet zo veel . Voorlopig heb ik Onderstammen -Spirit F1 vlaams zaadhuis -Landon F1 Vreekens zaden Tomaten zaad -oxheart -beefeater -Pink Brandywine -Morguage Lifter Allen van ohio heirloom seeds (wat vergezocht vind ik) Hebben jullie tips / sites waar ik deze kan bestellen en is er verschil tussen die onderstammen ?
 10. Dus ik laat een oksel groeien en knip de rest af dan ? Of laat de rest staan ? want bovenaan heb ik niet veel meer . EEn plant heb ik niet getopt en groeit dus nog verder . Kan ik op een andere manier dan schudden /trillen verzekeren van een bestuiving ?
 11. wow veel mooie tomaten hier . Hier een foto van mijn zeer slechte opbrengst . Maar oh zo lekker
 12. Het lijkt me dus een combo van alle problemen . Te warm @RobO. En Vele jaren kruisbestuiving @swier050 Dus Kan ik mss best al die knopjes afknippen en een oksel laten groeien om toch wat meer oogst te krijgen of is het een verloren zaak ?
 13. @redzebra bedankt voor de duidelijke input . Te warm zal het idd zeker ook geweest zijn , en de planten geven al niet super veel opbrengst . Volgend jaar afdakje naast de serre en daar maar tomaten onder zetten dan . Voor het enten wat gebruik ik dan best als wortelstel voor deze tomaten . En weet iemand een goede site voor dit ras mss ook eens met nieuw zaad te proberen . Die dingen zijn gewoon zo lekker , heb al zeker 4 mensen dat geen tomaat lusten ze laten eten en ja ze zouden de groene gaan plukken
 14. Bemesting weet ik niet zeker heb net zo een metertje in de grond gestoken en dat zegt te laag maar giet elke week met vloeibare tomaten meststof . Het metertje zegt Het zijn zaden gehaald uit zaden van zaden van zaden van zaden al vele jaren verder . En die kleine knopjes , zijn dit tomaten in wording of onbevruchtte ?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...