Jump to content

Kornelis

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Dit was een foto van het web. De pallets en randen heb ik net gekocht, en hebben alleen op de hoeken scharnieren. Ik ga op mijn gevoel af ga de sleuven maar openlaten denk ik nu. Het hout ga ik voor de duurzaamheid behandelen met gekookte lijnolie. Ik heb verder een soort koepeltentjes van doorzichtig plastic die er precies overheen passen, dus zo lang het koud is zijn het ook een soort kasjes. Ze zijn een meter hoog, dus kan ik ze later ook nog gebruiken als ik de aanplant tegen een hoosbui zou willen beschermen.
  2. Een vraag over een bak op wielen en afwatering. Ik wil bakken op wielen maken. Als basis Europallets (80x120), en dan gewoon palletranden er op zetten en antiworteldoek er in. Het verplaatsbaar maken zorgt dat ik mijn kleine tuin veel flexibeler kan gebruiken, en je bent in staat de zon op te zoeken, of bij een hittegolf juist wat te vermijden. De vraag: kan ik het beste de 'spleten' in de pallets dichtmaken met latten, of juist niet? Als je het open laat is de afwatering beter, maar ik weet niet of door de druk het antiworteldoek gaat uitzakken/uitpuilen en later misschien zelfs scheuren. Ik denk dat ik het het beste kan openlaten. Het is vast al eens eerder gedaan, en misschien weet je wat je hier het beste mee kunt doen.
  3. Hallo allemaal. Ik ga een moestuinhoekje aanleggen en dan is het altijd goed om met anderen van gedachten te veranderen. Ik woon in middelgrote stad en mijn tuin is maar klein. Mijn twee grootvaders zaten allebei in de landbouw, maar mijn ouders niet. Mijn moeder had wel altijd al groene vingers, en heeft nu ze op leeftijd is nog steeds een prachtige tuin. En ik heb zelf in mijn jeugd als vakantiewerk bij een boer gewerkt. In mijn tuintje staan al vele jaren peren, zwarte bes en kiwi. Op naar meer!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
  • Create New...