Jump to content

Korrelkiller

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

 1. @Jorieke123 Ik wilde de bonen aan de buitenkant plaatsen zodat ik niet in de mais constructie hoef. Wilde dus wel klimbonen doen. Ben er in ieder geval erg benieuwd naar haha!
 2. @Erny ik woon zelf in zuid holland dus ben benieuwd. Wanneer heb je wat gezaaid als ik vragen mag? Ik wil het liefste wachten tot de mais een centimeter of 40 50 is, ben benieuwd hoelang ik daarvoor precies moet wachten. Hoor graag van je!
 3. Ooh jaa precies, heb besloten op 2 pompoenen neer te zetten bij 10 mais en 9 bonen. Hoop zo het onhandig oogste van de bonen te beperken. Plaats de bonen ook aan de buitenkant van de mais. Gaat mij vooral om de mais en boon, de pompoen is gwn een leuke plant met handige bijkomstigheid (zorgen voor een microklimaat).
 4. Hoe bedoel je eruit halen, de vrucht wanneer die klaar is of de hele plant en een nieuwe plaatsen?
 5. @Jorieke123 Is het mogelijk om die groei langs de mais van de pompoen te verminderen. of evt. een andere laagblijvende groente met groot blad? Zo word de werking van de pompoen, het grote blad, voor het creeëren van een microklimaat als nog benut. Hoor er graag meer over😃😃
 6. @RobO Ziet er idd leuk uit en in ieder geval de moeite waard. De mais staat nu nog binnen en is al een centimeter of 15 lang. Ben erg benieuwd!
 7. Goedeavond, Ben al een aantal dagen aan het lezen over de 3 sisters (mais, pompoen, pronkbonen) en een eventuele 4de (zonnebloem). Ik vond een filmpje waarbij je ze het beste in een rondje kan zetten, met verschillende opstellingen erbij (kijk bijlage). Alleen word er veel verschillende manieren aangegeven en ook andere afmetingen op andere sites. Hebben mensen ervaring met de 3 sisters of eventueel 4? Hoe beviel dit? Hoe positioneer je de maisplanten ten opzichte van elkaar en waar postioneer je de pompoen en boon? Kort om veel vragen nog over de 3 sisters, alle informatie of ervaringen zijn welkom😄😄

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...