Jump to content

Linda92

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt, ik zal het uitdunnen. Het is inderdaad een gigantische bos geworden. Ik had dat topic die Patrijs noemt wel gevonden, maar ik vond het moeilijk voor te stellen dat kou de oorzaak kan zijn. Ik heb ze circa 4 weken geleden geplant en sindsdien is het erg warm.
 2. Hoi, Ik heb nog een vraagje, ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik heb al wat gegoogled, maar ik kan niet echt duidelijk dezelfde vlekken vinden. Mijn tomatenplant heeft bruine en lichte vlekjes. Wat betekent dit? Ik ben vooral bang gezien ik te laat had gelezen dat tomatenplanten niet tegen regen kunnen en dat er dus dan een bepaalde schimmel kan ontstaan (afgelopen week was hij wel beschermd tegen de regen overigens, gaat om twee regenbuitjes). Met vriendelijke groet, Linda
 3. Oké ik heb de planten inderdaad niet geleidelijk laten wennen.. Zal ik volgende keer wel doen! Bedankt.
 4. Oh ik dacht juist dat basilicum juist hield van zon en warmte
 5. Dank je Rob. Eerlijk gezegd weet ik het niet, ik ben nog erg nieuw met alle begrippen. Ik heb deze aardbeienplant in elk geval in een tuinwinkel gekocht. Het verklaart een hoop in elk geval! Mijn aardbeienplant ziet er nu beter uit, zie foto :) Andere plantjes groeien ook hard. Mijn basilicumplantje heeft alleen wat bruine plekken gekregen. Het lijkt wel iets minder te worden. Kan dat ook "inpootstress" zijn in combinatie met het weer?
 6. Bedankt voor al het meedenken! Mijn aardbeienplantje gaat na meer water en schaduw alweer hele stukken beter!
 7. Oké bedankt! Ik zal de parasol opzetten komende dagen en goed de vocht in de gaten houden. Dus mijn "dubbele" voeding hoef ik waarschijnlijk niet te corrigeren?
 8. Goedendag, Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben Linda (27 jaar) en ik ben sinds kort begonnen met een moestuinbak. Het lijkt mij namelijk ontzettend leuk om te koken met eigen groenten. Ik wist er niets van dus heb afgelopen weken veel ingelezen, maar helaas toch een fout gemaakt. Ik had de volgende mix gedaan: 1/3e kokosvezel (had in een winkel kokosvezel potgrond gevonden) 1/3e compost 1/3e vermiculiet Maar ik zag te laat dat de kokosvezel potgrond ook voeding bevat voor 6 maanden. Dus ik heb eigenlijk tweemaal voeding: via de kokosvezel en via de compost. Het is nu twee dagen later en mijn aardbeienplantje hangt ontzettend slap en zielig en heeft bruine randjes. Gezien de grond licht vochtig is, denk ik niet dat het komt door watertekort. Ik vrees dat het komt door de overbemesting. Gezien de bak 270 liter is en ik al plantjes gepland heb, doe ik het liever niet allemaal opnieuw. Heeft iemand tips voor mij om het e.e.a. te redden? (Verder heb ik paprika, ui, peper, basilicum en tomaat) Heel erg bedankt! Groet, Linda

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...