Jump to content

Pinksterbloempje

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Heel interessant! Goede tip, die diatomeeënaarde 😊
 2. @Trea: Heerlijk, zo’n niet gelikte, levendige tuin. Onze vorige tuin (bijna dan, nog 5 weken en dan moeten we eruit) is echt verre van gelikt, heel weelderig en vol bloemen en “onkruid”. Ik word daar zo vrolijk van! Al die bijen en hommels die zoemen tussen de bloemen 😊 En vogels; nadeel is dat die net zo gek zijn op dat lekkere fruit als wij. Hebben jullie wel eens diervriendelijke manieren uitgeprobeerd om ze enigszins tegen te houden?
 3. @Nasuada: Wauw, wat een ruimte en wat een dieren! Ik weet van mezelf al dat ik net als jij de prioriteiten ook om ga draaien 😂 En ohh kalfjes! Wat mooi, heb je hier op het forum ergens foto’s staan?
 4. @Mellie: Kippen gaan we hoe dan ook sowieso doen! Ik heb de Serama even opgezocht; wat een schattige kipjes en zo sierlijk met hun hoge staartveren 😊 Goeie tip, je doet ze dus alleen buiten de ren als je er bij bent maar hoe krijg je ze er dan weer in? Of doe je ze alleen naar buiten als je er bij kan zijn tot de avond, wanneer ze uit zichzelf weer naar binnen gaan?
 5. Dankjewel voor jullie leuke berichten, gezellig om te lezen hoe iedereen het doet Helaas hebben we slecht nieuws gekregen van de gemeente, ons mooie duurzame plan voor het huis paste niet in het straatbeeld! Ons was verteld dat alle regels heel soepel waren en duurzaamheid is tegenwoordig zo belangrijk... Wij wilden een houten skelet en strobouw, vanwege de prijs en energiezuinigheid, en daar was niks op tegen in de regels en beperkingen die we speciaal hadden aangevraagd. Maar in tegenstelling tot wat ze ons eerst verteld hadden, blijken ze alle huizen in die straat van baksteen te willen... Het was financieel al spannend, maar dit is nog veel duurder en kunnen we al helemaal niet betalen. Bah, wat voelen we ons misleid; de aannemer, al die dure tekeningen en berekeningen Allemaal voor niets. Sorry, ik moet het even ventileren haha 🤭 Dus we zullen nu op zoek moeten gaan naar iets anders 😅 Er is nog wel iets.. maar het staat al zo lang te koop, zelfs in deze tijd, terwijl het een goede prijs is met een boel grond.. als zoiets al zo’n poos te koop staat ben ik benieuwd hoe slecht het huis is of wat er anders mee aan de hand is 😂 Zondag gaan we even kijken.. als het op het eerste gezicht meevalt gaan we een bezichtiging plannen. Er moet haast wel iets mis mee zijn zou je zeggen. Ik ben benieuwd!
 6. Beste mede-moestuinders, Dit jaar hopen we te verhuizen naar ons mooie stukje grond, en ook al had ik mezelf beloofd eerst nog niet te veel plannen te maken voor alles zeker is (vergunningsaanvragen duren zo lang!) om teleurstelling te voorkomen, kan ik het niet laten toch alvast ‘voorzichtig’ te oriënteren (lees: full-on zoektochten op Google en fora afstruinen, oeps) Het is gewoon te leuk en we moeten uiteindelijk toch een plan hebben... We hebben voor Nederlandse begrippen (en ons budget) een mooi stukje kunnen bemachtigen, maar gigantisch is het niet. Naast een mooie moestuin willen we graag wat kleinvee hebben rondscharrelen, en dus begint de zoektocht naar welke dieren we het beste kunnen kiezen en hoe we die het beste kunnen huisvesten. Van het totaal aan grond zal er zo’n 1650m² overblijven voor een kleine boomgaard, moestuin en verblijfplaats voor de dieren. Er komt een mooie schuur met schuil- en stallingsmogelijkheid. Ik ben opzoek naar ervaringen van andere moestuinders met het houden van dieren op een dergelijk stukje grond. Om elk dier zoveel mogelijk bewegingsruimte te kunnen bieden lijkt het ons mooi om op bepaalde stukken moestuin en boomgaard te integreren met graas- en scharrelgebied voor de dieren (je leest bijvoorbeeld vaak over kippen in de boomgaard die daar alle ruimte hebben en tegelijkertijd als natuurlijke vorm van pest-control kunnen fungeren = win-win) Zijn er tuinders die daar ervaring mee hebben? Sowieso willen we kippen, iemand tips over welk ras? Ik las al iets over het kiezen voor een kleiner ras i.v.m het voorkomen van teveel schade aan de planten door het krabben en scharrelen. Daarnaast lijkt ons het houden van 2 dwerggeitjes fantastisch, maar de meningen zijn daar ontzettend over verdeeld. In Amerika zijn mensen super enthousiast over de “Nigeriaanse Dwerggeit” omdat ze vriendelijk en handelbaar zijn, en een goeie hoeveelheid heerlijke melk geven ondanks hun kleine formaat. Dit leek ons ideaal maar ze lijken moeilijk te vinden in Nederland; na een korte zoektocht kom je vooral veel advertenties tegen van de alom bekende ”kinderboerderij dwerggeitjes”, om ze zo maar te noemen, zonder specificatie wélke soort dwerggeit het is. Iemand die weet of en waar die te vinden zijn? Of een alternatief ras dat net zo makkelijk te houden is met weinig ruimte en toch geschikt is voor hobbymatig geiten melken? We zitten in landelijk gebied maar niet heel ver uit de buurt van buren dus we hebben het liefst een ras dat niet de neiging heeft ontzettend veel herrie te maken. (Ik weet dat geitjes ware Houdini’s kunnen zijn en ze graag mogen knabbelen aan dingen waar je ze liever niet aan hebt knabbelen en hier zullen dan ook de nodige maatregelen voor getroffen worden Tips en ervaringen hiermee zijn natuurlijk welkom) Ik ben benieuwd welk klein grut jullie allemaal op jullie mini-homesteads hebben lopen!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...