Jump to content

Bartje Nijmegen

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

 1. Ik denk wel dat het er al was. De boom ging toen in elk geval ook al niet goed, maar de bladeren hebben er niet zo uit gezien zoals op de voorbeeld foto
 2. Jazeker, zie onder. Ik heb wat webjes gezien ja maar we hebben hier sowieso vee spinnen. Onder de boom staat een eucalyptus in een pot. Die gaat ook niet goed. De rest eronder heeft het erg goed gedaan. Dat is een mix van lage planten met bloemen.
 3. Ter aanvulling nog, ik woon in de Betuwe met appelboeren in de buurt. Die doen het allemaal goed zover ik kan beoordelen met vrijwel dezelfde omstandigheden. Overigens heb ik van de winter de waterloten van vorig seizoen gesnoeid en ook de 1 jarige takeindes ingekort.
 4. Hoi Rob, dank alvast voor het meedenken. De boom staat bij ons nu 5 jaar in de tuin maar is denk ik een jaar of 10 oud. Hij staat in kleigrond in de buurt van een sloot maar wel 1 meter boven het wateroppervlak. Hij bloeide wel wat maar niet veel begin van de lente, 1 appel kwam tot ontwikkeling maar die heeft het niet gered in de zomer. Ik heb geen luis kunnen ontdekken, wel nesten van rupsen in de lente. De stam ziet er goed uit met hier en daar een beschadiging van de klimroos die er tot dit jaar in zat. Die schuurde langs takken waardoor er wat beschadigingen opgetreden zijn. Die roos is elk jaar bemest met rozenmest. De boom verder niet. Wat opvalt is dat met name de binnenkant van de boom qua takken geheel kaal is, ook de waterloten, zie de foto. De boom heeft vanaf 11 uur in de zomer volle zon, tuin op het westen. Er staat nog een jonagold laagtak in de buurt maar die bloeide ook niet. Die ziet er wel goed uit overigens.
 5. Dag tuinliefhebbers, al enkele jaren hebben we een grote Elstar in de tuin maar tot nu toe nog geen vruchten. Dat is natuurlijk jammer maar daar kwam dit jaar bij dat hij er ronduit slecht uitziet. Wellicht heeft hij het van de zomer te droog gehad en is vatbaar geworden voor ziektes of schimmel. Kunnen jullie zeggen wat er aan de hand is en ik nu het beste kan doen? alvast dank voor de hulp! Bart

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...