Jump to content

Nickdekraker

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

 1. Alle bedankt voor deze nuttige informatie. Deze zomer zal ik nog een update geven met foto's!! Mvg.
 2. Dus als hij in de bloei is aan de onderkant kort houden en dan van boven door laten lopen zodat die daar de meeste groei energie krijgt?
 3. Heb ongeveer 4 cm tussen muur en pergola. Ik kan de horizontale latjes los schroeven en dan de tak van de druif ervoor zetten. En dan weer vast schroeven. Alle zijtakken zijn wel dood of bijba dood.
 4. Zo heb ze ingekort nu hopen dat ze het goed gaat doen aankomende jaren!
 5. Dus deze 2 takjes hier afsnoeien zou voor deze tijd wel goed genoeg zijn? En dan als die weer gaat groeien weer verder omhoog laten lijden?
 6. Dus je zegt gewoon die stengels snoeien op +/- 1.50m en lekker z'n werk laten doen? Mijn plant is nooit gestopt met groeien heb ik het idee. Er zit zo een 4 cm tussen de muur en de latten. Maar deze kan ik later misschien nog wat verklussen. Mvg
 7. Deze foto's heb ik vandaag gemaakt. Alle 2 de uitlopers zijn aan de uiteinden nog groen met bladeren aan. Maar weet niet goed wat ik met de wintersnoei aan moet omdat dit ook de 1ste keer is voor mij. Mvg.
 8. Het is inderdaad de bedoeling om langst de pergola te laten groeien. Maar durf niet goed die 2 takken af te knipen omdat ik bang ben dat de plant dood zal gaan. Misschien heb ik het mis? En kan het 1 deze dagen in januari nog of is dan de sapstroom al te veel op gang? Mvg.
 9. Bij deze de foto's van mijn plantje. Tot welke hoogte vanaf de grond is het beste om te snoeien. Mvg
 10. Hallo ik heb in 2020 een druif geplant in de tuin. Ik zou deze maand een wintersnoei willen doen. Maar weet niet goed waar ik moet beginnen. Er zitten heb 2 grote uitlopers met daaraan kleine takjes waar blaadjes aan zaten. De uiteinden van de 2 uitlopers heb ik niet afgeknipt. Mijn vraag is wat moet ik in wegsnoeien en hoever Mvg.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...