Ga naar inhoud

Astrolilli

Members
  • Aantal items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Hoi Jorieke, de doos is ookvan ikea, een samla bak. De deksel zit er los op niet zo straks als bij jou. Lucht moet er eigenlijk genoeg bijkomen. Maar ik zal even iets verzinnen hoe ik ze iets hoger kan laten liggen
  2. Hoi Jorieke, nee, idd ze liggen op de bodem van de bak op de sushi matje. Heb er twee en iedere dag gewisseld en daarna o der heet water afgespoeld. Verder had ik ze ook iedere dag met keukenpapier droog gemaakt. Maar dan zal ik ze nu ook 2 x per dag draaien. Ik had ze nu ook alle 4 weer met zout ingewreven vanwege de zwarte plekjes, hopelijk dan nu niet te veel.
  3. Hoi allemaal. Iedere dag omgedraaid en toch bleven 2 kaasjes vastplakken op het sushi matje. Die twee zijn ook al best wit en hoop, dat het laagje weer terug komt. Heb ze nu maar op plastic matjes gelegd, hoop dat het beter gaat. Verder had ik ook van zwarte schimmelplekjes. Heb ze met zout weg gescrubt en weer ingestrooid met zout. Wanneer is het de beste moment om ze in folie te pakken?
  4. Nee, helaas. Ik heb twee verschillende versies gemaakt. Ik had namelijk de cultuur al opgelost in water. Toen in hele kleine porties verdeeld en in de vriezer gedaan. Toen dacht ik, dat is fout en geb een nieuw zakje bestellt. Nu heb ik twee kaasjes met die ingevroren oplossing gemaakt (eerst in lauwarm water ontdooid en in de melk) en twee met het poeder zoals jij schreef. Gewoon heel klein beetje uit het zakje bij de melk gedaan. Ben nu benieuwd hoe ze worden. En super bedankt voor alle reacties, vind het geweldig om te doen. Ik denk dat ik dit weekend gewoon doorga 🤦🏼‍♀️. Mijn omgeving is al zo enthousiast, iedereen wil komen proeven 😃
  5. Had nog een foto beloofd van mijn kaasjes. Nu 4 dagen oud
  6. Ik zit ook in de facebookgroep kaas maken en had het daar ook gevraagd. Er waren ook meerdere die het bij rauwe melk wel gebruikten en andere niet. Had het er nu ingedaan. Volgende keer probeer ik zonder. Ben nu de kaasjes ieder uur aan het draaien.
  7. Ik heb toch nog een vraag. Misschien een beetje dom, maar ik kan het nergens vinden. Wordt er geen salpeter gebruikt bij Brie? Of is dat alleen bij harde kaas?
  8. Hoi Anna, hoe groot zijn jou vormen dan, als ik mag vragen. Ik zat ook aan 4 liter melk te denken, maar hd nu ook goudse kaas gemaakt. 20 liter voor 2 kg kaas, maar kwam zeker op 2,5 kg uit. Ik denk, dat ik voor de zekerheid ook een paar dunnere buizen achter de hand hou. Als ik te veel overhou maar te weinig voor een hele.
  9. Gelukkig nog buis genoeg 😂 kan mijn man weer gaan zagen. Maar ik probeer de kleintjes dan ook uit en dan kijk ik maar. Maar wordt helaas toch pas vrijdag voordat ik weer mijn vrije dag heb. Zal dan ook een foto van mijn eerste brie sturen
  10. Wij hebben ze 8 cm gemaakt. Zijn ze dan te klein?
  11. Hoi, ik ben helemaal nieuw in het kaas bereiden en helemaal fan van Brie. Jorieke, mag ik vragen hoehoog jouw 11 cm formpjes zijn? En ik heb witschimmel besteld, maar hoe doseren jullie dat? Er staat dat je hetmoet oplossen in 200 cc water. Nu dacht ik, ik los het helemaal op en doehet dan in heel kleine porties in de vriezer. Kan dat? En ik heb nig geen wrongelsnijder, maar heb het nu voor de goudse kaas (ook mijn eerste) met een groot gladde mes gedaan. Maar ik vond de wrongel al te klein worden. Is de tijd of de grote belangrijker bij het snijden? Imdat de wrongel bij Brie/camembert toch al groter moet zijn. Super leuk dit topic 😁
×
×
  • Nieuwe aanmaken...