Jump to content

Cas

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Cas

  Hommel nest starten

  Jammer te lezen dat mensen hier geen begrip voor hebben. Als jullie goed hadden gelezen ik citeer “Graag hoor ik of dit mogelijk is, ik wil natuurlijk niet dat ze sterft door het opsluiten. “ Waarop er gewoon normaal advies gegeven had kunnen worden. Misschien iets in de zin van, dit kan je beter niet niet doen, omdat... . Even feedback op de uit de slof geschoten mensen hier boven in. daarnaast vind ik de kweek hommels dan ook niet bepaald acceptabel, deze worden op grote schaal gekweekt, en hebben geen mogelijkheid om vrij te vliegen. Want ja.. vrijheid is blijheid toch? En als we dat vinden zullen we dan ook gelijk maar geen groente uit kassen eten, die op deze wijze worden bestoven? Want ja zo stimuleren we de kweekhommels! Het provocerende gedrag van jullie staat mij helemaal niet aan @Heleen1963 en @fre3ke . Maar dat heb je met het internet, mensen denken dat ze altijd alles mogen zeggen. Dier onvriendelijk, moet je dat nou horen. Zegt iemand van de generatie waarvan het ze niks interesseert of de aarde nog even langer mee gaat. Hoe halen jullie het in je hoofd...
 2. Cas

  Hommel nest starten

  Interessante topic, nu is mijn Duits niet heel goed, maar ik denk dat die kweker uit het filmpje het zelfde doet. Ik waag het er op en hoop dat ze niet dood gaat door het opsluiten.
 3. Hallo, Recent heb ik een hommel nestkast gemaakt. Nu heb ik een aardhommel gevangen die opzoek was naar een nestlocatie. Deze vloog dicht bij de grond en was duidelijk opzoek naar een holletje. De hommel heb ik in het kastje gestopt, met een theelepeltje met verdund honing er op. Het kastje is verder gevuld met zaagsel, blaadjes en mos. Ook zit er rood plexiglas op zodat ik haar kan observeren zonder te storen. Voor nu heb ik de ingang gesloten, in de hoop dat ze een nest gaat starten. Nu heb ik ook bijenpollen besteld, die krijg ik snel binnen. Is het mogelijk haar te voeren tot er werksters zijn, in een gesloten hok en wanneer er werksters zijn ik de uitgang open? Ik heb zo iets gezien op youtube. Graag hoor ik of dit mogelijk is, ik wil natuurlijk niet dat ze sterft door het opsluiten. Voorheen heb ik dit ook gedaan, maar dan zonder opsluiten. Mijn ervaring is dat dit ook heel vaak niet werkt. ps: ze zit nog niet heel lang in het hok hoor :)
×
×
 • Create New...