Jump to content

Muggenstift

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Edit : sorry, ik zie nu dat er een apart topic is over problemen en dat dit onderwerp daar al besproken wordt. Dit topic mag verwijderd worden Hoi allemaal, Ik heb sinds een week of 3 iemand z'n moestuin overgenomen op een volkstuincomplex en heb nog helemaal geen ervaring met moestuinieren. Nu zie ik dat de rabarber bladeren bruin beginnen te worden. Is dit normaal? Als ik hierop Google dan kom ik bijvoorbeeld tegen dat zo'n plant niet onder een fruitboom mag staan. Hij staat redelijk dicht bij een appelboom. Alvast bedankt voor jullie reacties!
  2. Bij het huisje staan veel vaste sierplanten en aan de voorkant is de moestuin. Ik wil wat van de sierplanten gaan weggeven en daar gras gaan zaaien zodat onze dochter er kan spelen. We willen ook een picknicktafel en wellicht iets van een firepit. Maar dat is voor de toekomst. Aan de voorkant is dus de moestuin. Met een tomatenkas, meerdere rijen van verschillende soorten aardbeien, er zijn aardappelen, rabarber, meloen, druiven, een appelboom, courgette, sperziebonen, bloemkool, spitskool, prei, aalbessen, 2 kersenbomen, een notenboom en een pruimenboom. Ongetwijfeld vergeet ik nu nog wat. Voor dit jaar is het dus vooral een uitdaging om zoveel bij te houden en te gaan bedenken wat we hier volgend jaar willen oogsten.
  3. Dankjewel voor al de welkomstwensen! Bij deze een foto van de tuin. Ik ben er over aan het denken om een dagboek hierover bij te houden.
  4. Hoi allemaal, Als nieuwe deelnemer van het forum kom ik me graag even voorstellen. Ik ben Muggenstift, 30 jaar en nog een echte rookie op het gebied van tuinieren. De weinige ervaring die ik op heb gedaan heb ik opgedaan door het tuinieren op mijn terras in potten. Vanaf deze week ben ik de trotse nieuwe eigenaar van een volkstuin. De tuin is erg netjes onderhouden en er staat veel lekkers in. Omdat ik pas net kom kijken wil ik hem voor dit seizoen nog zo bijhouden en volgend seizoen wil ik hem toch iets kleiner opzetten. Ik denk dat ik hier nog heel veel van jullie allemaal kan leren. Tot snel! Groeten Muggenstift
×
×
  • Create New...