Ga naar inhoud

Chana

Members
  • Aantal items

    163
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Gelderland

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Chana

    Asbest in de grond

    Kunnen planten en vruchten asbest uit de grond opnemen?
  2. Ik weet het niet meer, zat geloof ik een hele winter in een bakje in de koelkast.
  3. Dus als ik mijn perzik/nectarine onder de veranda zet krijgt hij geen krulziekte?
  4. Ik had ooit 1 calamondin. Deed het goed, ik gebruikte de vruchten in de keuken. Dat smaakte naar meer en ik kocht er verschillende citrusboompjes bij, maar blijkbaar kocht ik er problemen bij. Wolluis bijv, inmiddels verdwenen. Ik heb al wat slecht uitziende boompjes weggegooid. Waar ik maar niet vanaf kom is schildluis en dat plakkerige spul. Handmatig de boompjes langslopen en ze verwijderen helpt niet. Afnemen met olie of zo (lang geleden) hielp ook niet. Ik denk nu aan ze allemaal weggooien, maar kan het nog niet over mijn hart krijgen. Ik vond de oogst zo leuk en de bloemetjes zo lekker ruiken. Heeft iemand nog een tip?
  5. Lang geleden gezaaid en nu zit er 1 bloemetje aan. Leuk. Kan 1 bloemetje ook nog een vrucht worden? Ik weet niet meer of het perzik of nectarine was. Uit de supermarkt. In de winter laat hij blad vallen. Hij staat bij mij binnen in een onverwarmde ruimte. Binnenkort ga ik verhuizen en ik vraag mij nu af of hij ook buiten zou kunnen, binnen is daar niet echt plek voor een grote plant.
  6. Dat is fijn, voor geur en bloemen heb ik hem gekocht, maar ik heb hem nu een plek gegeven direct aan de veranda, ik dacht lekker die geur bij waar je zit. En nu denk ik als hij 50 weken saai is, is dat dan de juiste plek? Waar zouden jullie hem zetten? Hij blijft ook niet groen, dus haag valt ook af.
  7. Kan je bloemetjes van de Gewone Boeren Jasmijn voor thee gebruiken? Heb ik hem net geplant lees ik hier dat het een saaie struik is die 2 weken bloeit. Nu twijfel ik of hij dan wel goed staat. Wat is jullie ervaring?
  8. Chana

    Hoe begin ik?

    Jorieke 123: Ik heb nog genoeg schaduw, veranda en nog een overkapping, een schuur die schaduw geeft. Ik heb ook paddenstoelen op eikenstammetjes staan in de schaduw die blijft. Er komen zeker bomen voor terug en er staan ook nog hagen die zeer fors zijn, ook zo'n beetje bomen. Ik heb op de zijtuin juist geen zon en wil daar groente zetten. Het zal zeker kaal zijn eerst, maar liever nu alles tegelijk dat er nog jaren mee bezig zijn en dat ze vernielen wat je dan opgebouwd heb. Bomen zijn zeker mooi, maar deze niet vooral acacia met doornen die overal opkomt. En esdoorn is best mooi maar die komt ook overal op. Dat kleine stuk wil ik graag zelf keuzes voor maken, lees eetbaar... Brabantse Tuinprins: Ja had al zoiets gehoord, met een giftip. Zeer veel uitlopers is het laatste wat ik wil. Is het zo dat als er wortels blijven zitten hij daar op uitloopt, en wat als er een deel van de stam blijft staan? Heeft dat nog effect? Loes: Heb jij/jullie dat zelf gedaan, is dat te doen? Flup: Ik heb bessenstruiken in potten staan, klaar om in de volle grond te gaan. Berk moet weg omdat hij oud is en ze worden niet oud, wortelt ondiep en kan op het huis vallen. Je benoemt ook wel 2 pioniers van bomen. Hoe haal je wortels van stuiken weg, en opschot van zeg stammetjes van 3 cm doorsnede, te groot om zo er uit te halen, te klein voor een stobbefrees lijkt mij. Ik vind het nog best wel lastig. Was toevallig vandaag ergens waar ze ook met een kraan de wortels eruit kunnen halen. Wel een zware machine die land verdicht.
  9. Chana

    Hoe begin ik?

    Ik heb een nieuwe tuin. Er staan bomen in die ik niet wil. Het liefst zou ik alles eruit willen halen en dan weer met fruitbomen, bessenstruiken enz enz willen beginnen. Maar hoe doe ik dat op een betaalbare manier. Er zijn al dode bomen en omgevallen bomen omgezaagd. Er staan ook forse bomen, een Berk die gevaarlijk dicht bij huis staat, een naaldboom en acacia's. Ik heb geen vergunning nodig. Maar dan ondergronds, wortels enz hoe krijg ik die weg? Moeten die weg of verteren die vanzelf?
  10. Chana

    Mosterdzaad

    Na het zien van de uitzending Keuringsdienst van waren over mosterd dacht ik Hoe zal zelf verbouwen gaan? Het wordt gebruikt als zaad, roosteren in Aziatisch recepten Je kan er mosterd van maken. Je kan ze als kiemgroente eten Je kan ze als groenbemester gebruiken Goed voor insecten Wie heeft er ervaring mee? (anders dan groenbemesters want daar vond ik hier al wat info over). Als je ze vooral wilt gebruiken voor zaadoogst, zeg 1 pot mosterd en 200 gram zaad voor specerijen en dan nog wat om weer opnieuw te zaaien. Hoe veel ruimte zou dat innemen? Waar koop je dat zaad, en welk zaad is goed voor ons klimaat, geel, bruin of zwart, oriëntaal? Is er verschil in smaak tussen deze soorten? Ik hoor het graag.
  11. En kon je zelf de gemalen korrels eten? Of gebruiken in brood?
  12. Ja laten we het alsjeblieft geen maggiboom noemen, eens "Weknow", als mensen zelf namen gaan verzinnen wordt het er niet duidelijker op.
  13. Ik lees op internet: "Wanneer de bladeren halverwege worden afgesneden, groeit de kool gewoon door". Wat bedoelt de schrijver. Moet ik halverwege de kop eruit snijden. Of juist alleen de bovenste bladeren oogsten ergens tussen de onderste en de kop in? Of wat ik zelf zou doen juist de onderste bladeren oogsten? Ik heb trouwens een receptenboek van de bieb "Boerenkool superfood van eigen bodem". Gisteren hieruit boerenkoolcake gemaakt, heerlijk. En een soort curry gemaakt ook lekker, wel wat aangepast.
  14. Hoe is het gegaan Bio-fee? Zijn er meer mensen die suikerbiet hebben gebruikt? Bijv in een taart? Ik heb wel bieten en wortels in taart verwerkt en ben benieuwd naar suikerbiet.
  15. Chana

    Bergamot

    Hebben jullie hem inmiddels voor thee gebruikt en hoe bevalt dat? Ik lees dat je blad en bloem kan gebruiken. Blijft die geur en smaak houden na drogen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...