Jump to content

Chana

Members
 • Content Count

  145
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hebben jullie dit ras boomtomaat wel eens uit zaad opgekweekt? Ik heb een paar vruchtjes gekregen, eentje daarvan had zaad. Nu 3 weken later is er nog niets opgekomen. Hij heeft ook andere rassen boomtomaat dus waarschijnlijk is er kruisbestuiving geweest, als die bij elkaar stonden. Vervolgens heb ik van een ander weer zaad gekregen, hij heeft ze zelf 2 weken geleden ook gezaaid en bij hem is er ook niets opgekomen. Bij mij staat hij pas een paar dagen. Is die plant wel uit zaad te vermenigvuldigen? Gaat dit lastig? Duurt het lang voor hij opkomt? Ik ben heel benieuwd of het jullie gelukt is en hoe je dat dan hebt gedaan.
 2. Als ik op die link klik krijg ik naaktfoto's is die site gehackt misschien? Heeft iemand het recept van dat noekepoek, want ik begrijp uit jullie reacties dat dat zelf gemaakt is?
 3. Dank Weknow voor je uitgebreide antwoord. Zoals ik hierboven al schreef zijn dat de bloeitijden die Eetbaar Goed bij die rassen aangeeft. Leuk 2 hectare, alle ruimte dus. Kan je ook veel rassen honingbessen in kwijt komt het minder nauw.
 4. Klopt Esther, ik had de informatie van jullie site, Eetbaar Goed, honingbes is jullie specialisatie. Dat maakt het dus heel lastig om rassen te kiezen die qua bloeitijd bij elkaar kunnen. Wel fijn als jullie de info aan passen. Juist omdat de honingbes vroeg is en dat de reden voor mij is om voor honingbes te gaan. Dan is die info belangrijk bij rassenkeuze. We know, ik verwissel niet bloeitijd met oogsttijd, maar ik ben wel benieuwd welke bij jou het eerste bloeide en het laatste, 20 rassen is veel. Mooi te vergelijken.
 5. MSDG bloeien de Boreals al bij je of bedoel je bladgroei? Ik lees dat ze pas veel later zouden bloeien, Boreal half mei- eind mei, en de Beast begin juni. Hebben mensen de Aurora ook al in bloei? Die zou samen kunnen met Indigo Gem. En vliegen er nu al bij iedereen genoeg insecten voor bestuiving?
 6. Interessant. Is het bevallen? Heb je het later nog eens gedaan? En wat was je opbrengst? En hoeveel zaad had je, waar besteld? En kan je eigen gewonnen zaad het jaar erop weer zaaien?
 7. Chana

  Kiemplantjes eten

  Zijn er hier ook mensen die kiemplantjes laten groeien om op te eten. Lijkt mij echt iets voor dit seizoen. Waar koop je zaad? Welke spullen gebruik je daarvoor? Ik zie van die deksels op Alie-express bijv
 8. Ik lees dat een boom 7 meter hoog kan worden, dan kan je hem ook moeilijker beschermen tegen vorst. Halfstam wordt 2 meter hoog en dan heb je nog een struikvorm. Hoe hoog en breed wordt zo'n struik en haal je daar nog een leuke oogst vanaf? Wat zou het verschil in oogst zijn met struik en halfstam? Van een struik kan je gemakkelijker oogsten en evt wat erover heen gooien met vorst tijdens bloei.
 9. En is het een goede bestuiver voor perzik? Is hij gevoelig voor krulziekte? En als de schil zo hard is hoe krijg je de kern er dan uit?
 10. Ik heb hier verschillende topics gelezen en steeds terug komt dat alleen de Prunus dulcis 'Robijn' noten geeft en het hier goed doet. Klopt het dat doordat het een kruising is met perzik hij de perzik ook bestuift? En anders om. Verschilt de bloeitijd van perzik per ras niet zo? Ik lees bij de Robijn: kleine vruchten, harde schaal en weinig smaak. Dat klinkt niet echt aanbevelenswaardig... Hoe is jullie ervaring?
 11. Hoe is het afgelopen met jullie zaailingen?
 12. Ik ben bezig met een ontwerp in een ommuurde tuin met 1 opening. Daarin wil ik dat zetten wat wat een beschutte plek en warmte nodig heeft. De meest voorkomende windrichting in NL is Zuid West. En ik lees dat Noord Oost de koudste wind is. Waar ligt dat aan, en op welke richting zouden jullie de opening maken en waarom. En welke planten zouden jullie daar in zetten, mag groot zijn: ik denk bijv. aan amandel, abrikoos, perzik. Evt een plant die heel sterk geurt, maar liefst eetbare.
 13. Het zou wel fijn zijn als er zo'n tabel voor NL zou komen. Jullie hebben deze struikjes al jaren. Als die info samen zou komen heb je een globaal overzicht voor ons land. Kunnen die Indigo Gem en Aurora wel samen qua bloei? Of is die Indigo Gem vroeger? Ik kan de bloeitijd niet vinden. Maar las wel bij jullie dat hij soms te vroeg bloeit en dan noemde jullie vooral de Indigo gem. En klopt het dat ze na elkaar rijpen?
 14. Het blijft een lastige puzzel. Honneybee staat op de site van Eetbaar Goed: Goede bestuivers Aurora en Indigo gem Maar bij Honeybee staat dat hij bloeit van 3e week april soms 1e week mei en Aurora staat bij Eind maart begin april dan zijn het toch geen goede bestuivers van elkaar. De Aurora is dan al weken uitgebloeid voor de Honeybee bloeit.
 15. Als ik op de site kijk van Eetbaar goed dan vallen de bloeitijden juist helemaal niet samen... Indigo gem Bloei? Rijp? Aurora Bloei: eind mrt begin apr Rijp: ? Boreal Blizzard Bloei 1/2 mei eind mei Rijp: 2e week juni Giant heart Bloei: eind apr begin mei Rijp: 2e week juni Volgens deze site bestuiven deze elkaar dus juist niet. Ik wil graag goede rassen die wel tegelijk bloeien maar na elkaar rijpen.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...