Jump to content

Chana

Members
 • Posts

  152
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja laten we het alsjeblieft geen maggiboom noemen, eens "Weknow", als mensen zelf namen gaan verzinnen wordt het er niet duidelijker op.
 2. Ik lees op internet: "Wanneer de bladeren halverwege worden afgesneden, groeit de kool gewoon door". Wat bedoelt de schrijver. Moet ik halverwege de kop eruit snijden. Of juist alleen de bovenste bladeren oogsten ergens tussen de onderste en de kop in? Of wat ik zelf zou doen juist de onderste bladeren oogsten? Ik heb trouwens een receptenboek van de bieb "Boerenkool superfood van eigen bodem". Gisteren hieruit boerenkoolcake gemaakt, heerlijk. En een soort curry gemaakt ook lekker, wel wat aangepast.
 3. Hoe is het gegaan Bio-fee? Zijn er meer mensen die suikerbiet hebben gebruikt? Bijv in een taart? Ik heb wel bieten en wortels in taart verwerkt en ben benieuwd naar suikerbiet.
 4. Chana

  Bergamot

  Hebben jullie hem inmiddels voor thee gebruikt en hoe bevalt dat? Ik lees dat je blad en bloem kan gebruiken. Blijft die geur en smaak houden na drogen?
 5. Ik heb dezelfde vraag. Nu wil ik de potten binnen halen van de winter. Worden ze dan wel rijp? Of kan ik ze dan wel eraan laten zitten. En wanneer haal ik de potten het best naar binnen?
 6. Ik zet altijd wat takjes binnen in een glas water. Die gebruik ik dan voor de thee, hoef ik niet naar buiten, wat ik met bezoek ongezellig vind. De blaadjes pluk ik eraf voor de thee tot het topje. Daarna plant ik dat takje weer. Ik vind munt mooi, makkelijk en lekker, heb meerdere soorten.
 7. Ik vind het leuk om verschillende muntsoorten te hebben. Zo heb ik appelmunt, Marokaanse munt en.... Ik heb een stek gekregen: pepermunt en ik heb een stek gekregen: kruizemunt. Die twee lijken wel hetzelfde. Foto's op internet geven geen antwoord. Wie weet hier meer van?
 8. Hebben jullie dit ras boomtomaat wel eens uit zaad opgekweekt? Ik heb een paar vruchtjes gekregen, eentje daarvan had zaad. Nu 3 weken later is er nog niets opgekomen. Hij heeft ook andere rassen boomtomaat dus waarschijnlijk is er kruisbestuiving geweest, als die bij elkaar stonden. Vervolgens heb ik van een ander weer zaad gekregen, hij heeft ze zelf 2 weken geleden ook gezaaid en bij hem is er ook niets opgekomen. Bij mij staat hij pas een paar dagen. Is die plant wel uit zaad te vermenigvuldigen? Gaat dit lastig? Duurt het lang voor hij opkomt? Ik ben heel benieuwd of het jullie gelukt is en hoe je dat dan hebt gedaan.
 9. Als ik op die link klik krijg ik naaktfoto's is die site gehackt misschien? Heeft iemand het recept van dat noekepoek, want ik begrijp uit jullie reacties dat dat zelf gemaakt is?
 10. Dank Weknow voor je uitgebreide antwoord. Zoals ik hierboven al schreef zijn dat de bloeitijden die Eetbaar Goed bij die rassen aangeeft. Leuk 2 hectare, alle ruimte dus. Kan je ook veel rassen honingbessen in kwijt komt het minder nauw.
 11. Klopt Esther, ik had de informatie van jullie site, Eetbaar Goed, honingbes is jullie specialisatie. Dat maakt het dus heel lastig om rassen te kiezen die qua bloeitijd bij elkaar kunnen. Wel fijn als jullie de info aan passen. Juist omdat de honingbes vroeg is en dat de reden voor mij is om voor honingbes te gaan. Dan is die info belangrijk bij rassenkeuze. We know, ik verwissel niet bloeitijd met oogsttijd, maar ik ben wel benieuwd welke bij jou het eerste bloeide en het laatste, 20 rassen is veel. Mooi te vergelijken.
 12. MSDG bloeien de Boreals al bij je of bedoel je bladgroei? Ik lees dat ze pas veel later zouden bloeien, Boreal half mei- eind mei, en de Beast begin juni. Hebben mensen de Aurora ook al in bloei? Die zou samen kunnen met Indigo Gem. En vliegen er nu al bij iedereen genoeg insecten voor bestuiving?
 13. Interessant. Is het bevallen? Heb je het later nog eens gedaan? En wat was je opbrengst? En hoeveel zaad had je, waar besteld? En kan je eigen gewonnen zaad het jaar erop weer zaaien?
 14. Zijn er hier ook mensen die kiemplantjes laten groeien om op te eten. Lijkt mij echt iets voor dit seizoen. Waar koop je zaad? Welke spullen gebruik je daarvoor? Ik zie van die deksels op Alie-express bijv
 15. Ik lees dat een boom 7 meter hoog kan worden, dan kan je hem ook moeilijker beschermen tegen vorst. Halfstam wordt 2 meter hoog en dan heb je nog een struikvorm. Hoe hoog en breed wordt zo'n struik en haal je daar nog een leuke oogst vanaf? Wat zou het verschil in oogst zijn met struik en halfstam? Van een struik kan je gemakkelijker oogsten en evt wat erover heen gooien met vorst tijdens bloei.
×
×
 • Create New...