Jump to content

Chana

Members
 • Content Count

  124
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Gelderland
 1. Plant ziet eruit als laurierblad zoals je ze koopt en zoals ze bij de zaadhandel er ook uit zien, maar mist geur en smaak. ( link plaatsen lukte niet)
 2. Ik heb ooit een Laurierplantje gekocht als zijnde de keukenkruid versie. Echter de blaadjes geuren niet, niet vers, niet gedroogd en niet gemalen. Klopt het dan wel? Geurt die van jullie wel? Hoe kan ik dit testen? De rekening nog nagekeken zou keukenkruid moeten zijn....
 3. Ilja Gort heeft een tv programma over Provencaalse kruiden. leuk om te zien. Gaat ook over Rozemarijn. Daarin wordt gezegd weinig water, eerst een laag kiezels, dan een laag aarde in de pot zodat het teveel aan water daar in gaat en het niet opneemt. Misschien een indicatie op je vraag?
 4. Ik heb een boeket gekregen met wilgentakken daarin. Dit zijn platte takken, als een dropmatje, alsof ze aan elkaar zijn gegroeid. Ze hebben wortel geschoten en ik vraag mij af of ik ze zal planten. Maar ik wil daarvoor toch eerst iets meer van dit soort weten. Weten jullie misschien meer?
 5. Bij mij stond geen andere kool direct in de buurt. En ik heb ze zonder zakje gekregen dus weet niet of ze hybride zijn. Misschien maar gewoon een struikje laten gaan en uitproberen.
 6. Ik heb ze maar omgedraaid, het lijkt erop of hij nu wortels maakt...
 7. Vorig jaar had ik een aantal zoete aardappelen op water gezet. Het duurde lang en uiteindelijk kwamen er uitschieters vanaf de onderkant. Ik heb hem toen omgedraaid en toen kwamen er wortels en ging het heel goed. hij stond dus blijkbaar op zijn kop? Ik had hem met het puntje omhoog gezet. Dit jaar met het puntje naar beneden. Het duurt al even en nog niets te zien. Ik twijfel. Zit er een onderkant en bovenkant aan?
 8. Mijn broccoli komt eraan. Nu wil ik graag zelf zaad opvangen. Ik las iets over kruisbestuiving. Kan ik hem gewoon door laten schieten of heb ik dan geen vruchtbare zaadjes?
 9. Zo Arjen, leuk om te zien. Ziet er professioneel uit. Ook ingewikkeld om te maken. En waar loopt het motortje op? http://deepgreenpermaculture.com/diy-instructions/hot-compost-composting-in-18-days/ Na het lezen van dit artikeltje en een verhuizing waarna ik opnieuw begon, zet ik hem regelmatig om. Niet elke dag, hij is ook nog geen meter in omvang en er wordt dagelijks een pannetje groenteafval aangevoerd. Maar valt niet tegen. Als hij minimaal een m3 is begin ik een tweede.
 10. Mijn gember wordt een grote plant. 4e stengel op weg.
 11. O, maar hebben jullie hem dan al wel staan? Of zaaien jullie dan ook pas laat. Ik heb hem gekregen op een bijeenkomst zonder beschrijving.
 12. Wat eet je van de "early sprouting purple broccoli" ? Alleen de bloemen of ook het blad? Ze zijn al aardig groot maar ik heb alleen blad, er zit denk ik geen broccoli bloem aan te komen. Dus ik dacht misschien kan ik het blad ook eten. Ik hoop dat iemand hier er meer van weet.
 13. Dit is het ras Bramen die ik heb. Ik lees dat nieuwe scheuten toch stekels krijgen en je die weg moet halen. Tegelijk lees ik dat de vruchten komen op jonge takken en je gedragen takken weg moet halen. Hoe combineer ik dit?
 14. Prachtige bloemen. Dat blad is wel heel anders dan die van mij. Gember heeft veel water en voeding nodig ben ik achter. Het gaat nog steeds goed, 3 stengels de 1e is nu 60 cm hoog.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...