Jump to content

Jeroen

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Limburg
 1. Ik denk dat 1,5 centimeter wel diep genoeg is hoor;) Veetelers gaan hun mais ook niet machinaal op 6cm laten zaaien hoor!
 2. Asperge wordt tegenwoordig ook veel dichter bij elkaar geplant hoor, soms maar 10cm tussen de planten. Zelf ben ik daar niet zo'n voorstander van en houd ik 4 planten per meter aan. Dus dat betekent om de 25cm één plant. Jij rekent met 1,60 meter tussen de rijen, ik denk dat je dat wel kunt aanpassen naar 1,40meter, tenminste als je hem handmatig wil bewerken. Als je de asperge wil bewerken met een tractor, dan moet je toch minimaal 1,65meter aanhouden. Ik hoop dat ik je weer wat wijzer heb gemaakt:) Jeroen
 3. Jeroen

  07-03-2013

  Bak 5 staat nu alleen sla als ik het goed lees. Dit zou samen kunnen doen met spinazie. Groeien beide relatief snel!
 4. Iedere groente moet je wat aandacht aan besteden. En voor iedereen is anders wat een makkelijke groente is. Dat moet je toch zelf bepalen. En de garantie dat het een mooi gewas oplevert ligt ook deels aan jezelf hoe jij het verzorgd. Maar natuurlijk ook afhankelijk van het weer!
 5. Volgens mij bedoeld hij gewone mest van runderen. Die wordt tegenwoordig vaak gescheiden in en dikke fractie en een dunne fractie. Heb er geen ervaring mee!
 6. Wat je ook nog kunt toevoegen: uien(wel planten, is makkelijker), tomaten, spinazie. Vind ik altijd de makkelijkste!
 7. Beetje vroeg maar kon het niet laten. Gewoon om bezig te houden 2 slaplantjes en 2 tomatenplantjes gezaaid. Denk niet dat het iets word, maar die 4 zaadjes maakt niks uit.
 8. Jeroen

  Nieuw

  wat teelt je vader dan? Toch niet een van die groet witlofkwekers he?
 9. Ooooh vandaar. Dan heb ik niks gezegd:)
 10. Ze staan hier beide. Zowel de zaaiversie als de schoffel versie. Mischien 5x gebruikt in totaal. Vind het best zwaar werken om zo'n schoffel vooruit te duwen, en dan loop je ook nog over het geschoffelde wat ik zelf een nadeel vind. Ook kom je niet erg dicht bij de plantjes wat je dus alsnog met een gewone schoffel moet doen, terwijl ik daar persoonlijk het onkruid erger vind dan een sprietje tussen de rijen. Moet wel toegeven dat die wat ik heb misschien 50 jaar oud is. Misschien werken de nieuwe versies wat lichter!
 11. Was dit echt maar 20m2 of was het 200m2? Want als ik die foto's zie lijkt het me toch wat groter dan 20m2.
 12. Hier een vertegenwoordiger voor de groep onder de 20. 17 jaartjes!
 13. Heb zelf wel een duw zaaimachine en ook duwschoffel. Lijkt er wel beetje op. Maar wat nou precies de originele naam ervan is???
 14. Datgene wat voor jou de hoogste prioriteit heeft als eerste. En frezen inderdaad pas doen na het bemesten lijkt me!
×
×
 • Create New...