Jump to content

Sanne2

Members
 • Posts

  106
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Noord-Holland
 1. Voor volgend seizoen wil ik twee compostbakken maken en wil ik verhoogde bakken in mijn moestuin gaan maken. Nu heb ik al op internet en op het forum gezocht naar welk hout ik hier het beste voor kan gebruiken. Ik dacht eerst aan geïmpregneerd hout, maar daar hoor ik ook negatieve dingen over. Welk hout hebben jullie voor de compostbak en voor verhoogde bedden gebruikt?
 2. Bedankt voor jullie reacties. Ik had ook al het vermoeden dat ik ze gewoon iets dieper moest planten. Er komen inderdaad ook gewoon mooie bloemkolen uit, alleen was ik benieuwd of anderen dit ook hadden.
 3. Hallo, Als ik mijn jonge bloemkoolplantjes in de grond zet, dan komt er altijd eerst een lange stengel boven de grond. Het hart van de plant waar dan de bloemkool uit groeit staat dan ongeveer 10-15 cm boven de grond. Bij sommige andere moestuinders zie ik dat de bloemkool echt op de grond groeit en niet een stuk daarboven. Is dit gewoon een kwestie van de plant dieper in de grond zetten, of is dit 'normaal' bij het telen van bloemkool? Groetjes Sanne
 4. Op mijn jonge tomatenplantjes zitten bij een paar plantjes wat vreemde plekken op de onderste bladeren. Hieronder heb ik een paar foto's van de bladeren, zodat jullie kunnen zien wat ik bedoel. Weten jullie of dit een ziekte is, of dat dit komt door bijv. de kou? Ze staan sinds ongeveer 1 week in de koude kas. Ik heb de bladeren er nu maar voor de zekerheid af gehaald.
 5. Ik ben ook nog op zoek naar een stekje van de Japanse wijnbes. Heeft iemand misschien nog een stekje over?
 6. Ik had vorig jaar een vogelnet er omheen gemaakt maar ik had toch nog wel last van rupsen op de bladeren.
 7. Voor mijn aardbeien in pot heb ik een houten geraamte gemaakt waar ik kippengaas tegen aan wil maken. Nu zit ik te twijfelen over de maaswijdte. Op internet kom ik vaak 13 mm en 25 mm tegen. Welke maaswijdte is groot genoeg, zodat bijen en hommels er wel tussendoor kunnen vliegen om de aardbeien bloemen te kunnen bestuiven, maar waar weinig vlinders doorheen kunnen vliegen?
 8. De aalbes heeft gedurende de winter onder een afdak gestaan achter een stuk zeil. ik heb hem wel af en toe water gegeven.
 9. Ik heb vorig jaar september een aalbes bij een tuincentrum gekocht. Deze heb ik in een grote bak gezet. Gedurende de winter heeft de aalbes beschut gestaan. Nu staat hij alweer een weekje buiten, maar het lijkt of de takken allemaal afgestorven zijn. Er zitten nog wel knoppen in die takken, maar het is allemaal erg dor. Er begint wel al een klein groen nieuw takje te komen. Moet ik deze afgestorven takken nu afknippen of moet ik deze laten zitten? Ik heb vorig jaar de aalbes niet gesnoeid.
 10. Bedankt voor jullie antwoorden. Is het dan beter om de compost nu al aan te brengen of kan ik dat beter over 1-2 maanden doen wanneer ik ook de gespitte grond weer fijn en egaal maak?
 11. Ik lees veel op internet dat je compost kunt gebruiken om de bodemstructuur te verbeteren. Ik heb vorig jaar een stuk grond dat begroeid was met gras omgespit en gebruikt als moestuin. Uit een bodemtest bleek dat de grond vrij zuur was en dat er bijna geen voeding in zat. De grond waar de moestuin op zit is kleigrond. Ik heb ongeveer 2 weken geleden gespit en tegelijkertijd mest onder gespit. Is het nu nog verstandig om compost op de tuin aan te brengen of kan ik dan beter wachten vlak voordat ik ga zaaien? Hoeveel kg compost per m2 zou je dan kunnen gebruiken?
 12. Ik heb een vraag met betrekking tot het spitten en bemesten van mijn moestuin. De grond van mijn tuin is kleigrond. Dit is het tweede jaar dat ik de grond ga gebruiken voor mijn moestuin. Is het nu beter om eerst te spitten en daarna oude stalmest erop te leggen, of is het beter om tijdens het spitten oude stalmest onder te werken? Dus dat ik bijvoorbeeld eerst oude stalmest op mijn tuin aanbreng en dit dan tijdens het spitten onder werk. Graag hoor ik jullie tips en adviezen. Ik heb de zoekmachine al gebruikt maar ik kon hier niet echt iets over vinden.
 13. Ik heb nog een aantal zaden die ik niet meer gebruik en ik graag wil verkopen. Het gaat om de volgende zaden: - Doorlevende spinazie Erbette (biologisch geteeld), houdbaar tot januari 2017. Nog helemaal dicht. - Stokslabonen neckargold, houdbaar tot juni 2015. Ik heb er een aantal zaden uit gebruikt. - Snijkool Tokyo Bekana (biologisch geteeld), houdbaar tot januari 2016. Nog helemaal dicht. - Tomaat Pyros F1, houdbaar tot januari 2016. Er zitten ongeveer nog 25-30 zaden in. - Cherry tomaat F1, houdbaar tot januari 2016. Er zitten ongeveer nog 30-40 zaden in. - Tomaat maja, houdbaar tot januari 2015. Er zitten ongeveer nog 40 zaden in. - Tomaat matina, houdbaar tot januari 2015. Ik heb er een aantal zaden uit gebruikt. Zit er iets voor je tussen, doe dan een bod. Ik hoef er niet veel voor te hebben. Groetjes sanne
 14. Ik weet niet of dit een record is, maar ik heb eergister een bloemkool geoogst van 1169 gram. De dag ervoor eentje geoogst van 1009 gram.
×
×
 • Create New...