Ga naar inhoud

foodlover

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Rhoon
  • Beroep
    Kok, docent koken, leermeester, voedingsdeskundige

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

  1. Wij hebben de sapcentrifuge van Phillips aangeschaft om de weerstand van de dames in het gezin na het doormaken van een lichte long ontsteking bij vrouwlief en bij dochterlief een goede ontsteking van de hoofd holten, wat te verhogen. Tenslotte in het dagelijkse eten zit zo weinig nuttige voedingsstoffen (door o.a.a bodemuitputting, overbemesting, het ontbreken van de juiste mineralen e.d.) dat je echt niet voldoende hersteld. Wij kopen fruit en groente op de wekelijkse markt en gebruiken die. Als sinds jaar en dag komen wij bij een groente kraam die naast de groente en fruit van de veiling, eigen verbouwde groente en fruit verkoopt. Met een leuke prijs kwaliteit verhouding. Wij zijn nog niet zo lang bezig en maken de volgende recepten Drank: voor 1 liter; 6 appels, 2 kiwi's en een trosje witte druiven. Geweldig lekker. Groente drank: voor 1 liter; 1 komkommer, 2 stelen selderijstengel, 1/2 venkel, bospeen, stukje verse gember. Om sappen te persen voor soepen zou ik persoonlijk niet doen vanwege het ontbreken van de noodzakelijke vezels. Soep zou je zo kunnen maken om echt alle stoffen tot je te nemen. (wortelsoep bijv.) 1 kg wortels grof geraspt, 2 aardappelen, 1 prei in ringen, wat bleekselderij of knolselderij, groenten bouillon, ui fijngesnipperd. Doe de uien in de pan en laat ze glazig worden, voeg vervolgens de wortels, de aardappelen, de prei, de stukken aardappel en de bleekselderij toe en blijf zachtjes omscheppen tot de massa zacht begint te worden. Blus de massa met de bouillon af en laat zachtjes koken tot alle groenten zachter zijn. Houd wat bouillon bij de hand en pureer de soep met een staafmixer. De groenten kun je dan zo fijn pureren als je wilt. Breng de soep op smaak met in ieder geval peper en zout. Ikzelf doe er chilipeper, kerrie, komijn en karwei aan toe om een lekkere pittige aardse combinatie van smaken te maken. Met deze basis bewerking kun je naar harte lust de ingrediƫnten aanpassen, veranderen zoals het je naar gelang de oogst uitkomt en gegarandeerd blijft al het goede van moeder natuur tot je beschikking. Je zou de sapcentrifuge ook kunnen gebruiken om bijv, vlierbessensaus e.d. te maken. Met een sapcentrifuge kan je meerdere kant en is een nieuwe wereld onder handbereik gekomen. Veel plezier met de ontdekkingsreis en als er wat moois op het pad komt, ik houd mij aanbevolen. Met vriendelijke groeten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...