Jump to content

ferdinand

Members
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  polsbroek
 1. Bedankt voor de reacties. Ze zijn er inderdaad vrij makkelijk af te vegen. Nu zijn ze ook soort van uitgedroogd of dood. In de zomer wordt het wel lekker slimey... Het boompje staat onder een klaptafel. Inderdaad met tomaten en komkommer. In de zomer sproei ik ook twee keer per dag.. maar wellicht heb ik ook teveel stikstof in de vorm van stalmest gegeven. Ik zal het dit jaar eens proberen met alleen compost.
 2. Hallo allemaal, er zitten allemaal soort eitjes/luizen op de takken van een perzikboom in mijn koude kas. afgelopen zomer zaten ze er ook al. weet iemand wat het is en wat ik er tegen kan doen?
 3. Er groeien voor het eerst dit jaar kiwi’s aan mijn hayward kiwi. Hoera! Een paar jaar op moeten wachten. maar op veel van de kiwi’s zitten bruine plekken. Eigenlijk allemaal op dezelfde plek: aan de bovenkant. Weet iemand wat dit is en wat je er tegen kunt doen?
 4. Ik heb 2 meter aan hjortron plantjes waar ik vanaf wil. Ik weet de nl naam niet. Het zijn van die oranje. Bramen die in Lapland in de bergen groeien. Je mag ze gratis komen uitgraven in zeist. Mail even bij interesse: [email protected]
 5. wie weet wat er met deze komkommer aan de hand is? hij heeft dit al heel lang en het wordt steeds een beetje erger. ondertussen al wel een aantal mooie komkommers van geoogst. het is styx, eigen opkweek. hij staat in een kas. hij krijgt elke dag water via een druppelslang op de grond. in het vooraan flink wat oude stalmest in het plantgat gedaan. recent nog wat kalium bijgegeven.
 6. Bedankt voor de reacties. Ik heb je een mail gestuurd wim/windidewilgen.
 7. Thnx. Ik heb niet zo veel geduld. Ik wil volgend jaar al abrikozen eten Hoe laat ik planten uit Slowakije naar NL komen?
 8. Ik ben ook op zoek naar een abrikozenboom. Dat ras Goldrich spreekt me wel aan. Maar waar kan je die verkrijgen. Op de website van Fruitlent zeggen ze dat ze geen planten verkopen. Dit topic dateert uit 2012. Misschien zijn er inmiddels andere (web)winkels. Op fruitbomen.net verkopen ze de volgende: Flavourcot Petit Muscat Tros oranje Hongaarse Moorpark Bergeron Bredase Tom Cot Heeft een van jullie goede ervaringen met deze? Ik heb een plekje op het zuiden in een kas met een muur er achter of langs de schutting op het zuidwesten. Ik heb wel een erg beschutte tuin (op het noorden staat een gigantische muur van een kerk). Voor het plekje in de kas is concurrentie. Ik overweeg namelijk ook een macadamia, perzik of granaatappel. En er is maar plek voor één boompje
 9. Wat ik ga proberen is hem verpoten in een pot met een aarde met andere samenstelling. Het is nu nog iets erger geworden. Ik geef hem vrij vaak water. Omdat de grond altijd droog lijkt. Daardoor is bovenstaande misschien gebeurd. Bedankt voor de reacties.
 10. Mijn bloemkoolplantjes vertonen bruine bladeren. Wat zou het probleem zijn? Watertekort?
 11. Ik ben een lychee aan het opkweken. Maar nu worden de onderste bladeren bruin. Iemand een idee hoe dit komt? Ik geef hem regelmatig water. Hij heeft een tijdje vlak boven de verwarming in het raam op het zuiden gestaan. Daar deed hij het aanvankelijk goed, maar nu dus minder.
 12. Ik werk op een zorgboerderij in Bunschoten-Spakenburg. Voor onze moestuin hebben we begin maart een grondfrees nodig voor 2 dagen. Zou ik die van iemand kunnen lenen? Uiteraard vergoeden we de brandstof en als er iets mee gebeurd ook.
 13. In Woerden hebben we een wijktuin. We hebben een groot stuk worteldoek en gaas die we niet meer nodig hebben. Worteldoek is ongeveer 2m bij 30m. Gaas is ongeveer 2m bij 10m. We zouden er graag wat voor krijgen zodat we van dat geld weer wat plantjes en zaden kunnen kopen.
×
×
 • Create New...