Jump to content

Limoncello

Members
 • Posts

  474
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Vlaams-Brabant

Recent Profile Visitors

930 profile views
 1. Ik heb de Amandine ook op termijn weggesmeten. Mieze heb ik nog veel staan en Lambada heeft ook plaats gemaakt voor doordragers want de opbrengst lag wat te laag.
 2. @rorror Dat zou wel een goed idee zijn. In Engeland was er ook zo'n programma met soms wel goede resultaten
 3. Ik gebruikte een mengeling van turf/potgrond/cocopeat/compost/vermiculiet + beendermeel en bloedmeel. Nu gebruik ik meer potgrond, speciaal voor potten (zit meer klei in om water vast te houden) en cocopeat omdat ik minder water kan geven dan oorspronkelijk met het andere substraat.
 4. Denk niet dat je via paypal kan betalen bij hem. Het is een Rabobank reknr. Ik heb ondertussen alles wat ik gekocht heb bij hem vernietigd omdat ze niet soortecht zijn. Goji 'Amber' (dat geel is), die was gewoon rood en zo zijn er nog veel dingen die niet correct waren. Aardbeien van slechte kwaliteit en met overwinterde Suzuki vliegen... Probeer niet zoveel gevoelige informatie neer te pennen want hij leest vlijtig mee. Zo kan hij zijn werkwijze nog een beetje bijsturen
 5. Hey, ik heb hetzelfde principe van bak gemaakt en deze staat er nog altijd. Wat ik anderen wel kan aanraden is om geen houten palen te gebruiken maar ijzeren. Het hout rot na een aantal jaar en de druk van de grond is groter en groter. Daarnaast teel ik nog steeds enkelen kg's asperge per jaar. We zijn in 2013 begonnen, 7j verder dus en ik geef het nog 3j voor ik nieuw pootgoed koop. Bak is 1m x 5m. Uit het hoofd denk ik 1m
 6. Wel, daar kan ik je een antwoord op geven aangezien ik dit van in het begin ongeveer heb gezet Het gaat heel goed, alles staat nog recht. Wat belangrijk is, is om de palen niet direct in de grond te steken maar in die paalhouders. Verder doorstaat het hout alle weer en wind.
 7. Bij welke kweker heb je deze besteld?
 8. Ja ik vermoed ook dat het Alpine-Plants is of een medewerker. Het feit alleen dat Fruitje3 de zaak zo verdedigt zonder enige ervaring mee te delen en of hij daar iets gekocht heeft geeft toch al een indicatie. Te meer heeft deze gebruiker zopas een account aangemaakt op dit forum hiervoor. Trouwens, wat je zegt over mensen die hun niet kenbaar maken en het probleem onderling willen oplossen klopt niet. Ik iemand die het geprobeerd heeft en nooit enige tegemoetkoming heeft gezien. 0,0 !
 9. Ik heb geen banden met Alpine-Plants. Ik werk ook niet en heb niets met de sector van kwekers dus ik ben 100% neutraal in deze context. Wat ik wel opmerk en bewijs is overbodig, is dat er redelijk veel mensen zijn die de dupe zijn geworden van deze malafide verkoper; kwekers, hobbyisten, amateurs, ... Wat wil u nog meer van bewijs?! Ikzelf heb het ondervonden en ja, dat is geen goede reclame voor de shop maar wat zou de reactie moeten zijn? 200€ betalen aan spullen en alles zo laten? In welke wereld leef jij? En wat betreft die kinderlijke namen, begin misschien eerst bij jezelf of ben je geboren met de zeer volwassen naam 'fruitje3 '? Riepen je ouders vroeger; "Fruitje3, aan tafel!" ?
 10. @Krakonos: Bedankt voor je deelname aan deze topic. Ik lees zo jouw reactie en ik kan me helemaal terugvinden in jouw verhaal. Ikzelf heb dit ook meegemaakt, een heleboel gekocht. Wel gekregen maar niets klopte vd variëteiten dat ik besteld had. Neem nu het voorbeeld dat onbetwistbaar is, ik had gojibes Amber besteld en nu bleek, 1j nadien wanneer de plant in bloei stond en vruchten droeg, dat deze rode vruchten had. Ook een aantal honingbessen kloppen niet. Kortom een verkoper dat absoluut gemeden moet worden en dat hopelijk opduikt in de google resultaten van diegene die het nog niet weten.
 11. Hier is de Daroyal ook niet naar huis te schrijven. Had een jaar dat de Sonata's dit ook voorhadden. Heb ze te vroeg buitengekieperd maar zal nog eens een paar planten. De Frau Mieze is elk jaar goed en heb er al rijpe gegeten dit jaar en deze zijn dan wel zeer goed. Goede regelmaat
 12. @Charly Ik heb dit ook meegemaakt jaren geleden. Echt schichtige loopeenden. Ik kon ze niet benaderen of ze liepen al weg en het is hier groot. Na maanden heb ik het opgegeven en uiteindelijk de beestjes aan iemand gegeven die er al had dus ze zijn op een goede plaats terechtgekomen. Misschien zal ik ooit nog eens proberen maar dan met een ander ras dat ook niet vliegt.
 13. Ik ben op zoek naar mensen die besteld hebben bij Alpine Plants en die niet kregen wat ze vroegen of in slechte gezondheid of helemaal niets. Dit is een adverteerder van klein- en groot fruit op diverse online websites. Ik wens hier geen roddelpagina te maken maar als je je aangesproken voelt kan je mij een PB sturen of hierop reageren mocht mijn box volstaan. Bedankt
 14. Het enige wat je kan doen is enthout vinden van dit ras en het zelf enten of laten doen
 15. Staan de plantjes nog stevig in de aarde als je er zachtjes aan trekt? Als je ze er gemakkelijk uittrekt dan moet je kijken naar de wortels en als je veel oranje ziet dan zijn ze aangevreten door de larven van de taxuskever.
×
×
 • Create New...