Jump to content

Anjaaahhh

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen
 1. Ja ik zag ook enkele foto's met bijzondere gewolkte en gevlamde exemplaren. Het zal inderdaad iets met dat gen zijn, dank je!
 2. Zeg ik dat ik dat dacht?
 3. Dank je wel! Die Zephyr is inderdaad toch weer beduidend anders. De geel/groene smaken prima, dus dat is zeker het probleem niet. Wel gek dat vanuit verschillende bronnen hetzelfde fenomeen voortkomt (Vreeken, Bolster, Welkoop). Of hebben die zaden dan uiteindelijk toch allemaal dezelfde herkomst?
 4. Dag forumleden, Op Facebook beheer ik een moestuingroep, en er duikt een vreemd fenomeen op dit jaar. Meerdere leden melden dat ze 'ineens' half geel, half groene courgettes aan hun planten krijgen. Ook ikzelf heb dit. Gezaaid als gele courgette (Shooting star F1 van Vreeken), en nu komen er geel/groene vruchten aan. Nooit eerder gehad. Anderen laten weten bijvoorbeeld zaden van de Bolster te hebben gebruikt, maar er is ook iemand met planten van Welkoop die hetzelfde heeft. Zijn er hier mensen die dit herkennen? Waar kan dit zo ineens vandaan komen? Alvast bedankt!
 5. Beste forumleden, Op zondag 15 maart organiseer ik een zadenruilmiddag voor de moestuin. Naast zaden kunnen er ook andere moestuinbenodigdheden (in de ruimste zin van het woord) geruild worden. De middag vindt plaats in het pand van Oostpijl Hoveniers. Dit hovenierbedrijf houdt zelf tegelijkertijd open huis. Je kunt bij hen bijvoorbeel tijdens een workshop een insectenhotel of vogelhuisje maken. Ook is er iemand aanwezig die veel van bijen weet, iemand met verstand van snoeien etc. Voor wie ge├»nteresseerd is, kom vrijblijvend aan! Locatie: Jutlandsestraat 9 te Zutphen Tijd: Zadenruil van 13.00u tot 15.00u Open huis Oostpijl van 13.00u tot 18.00u Voor meer informatie: http://www.facebook.com/groups/moestuintips http://www.oostpijl.nl/anjasmoestuin/ruilmiddag [email protected]
 6. Ik heb nog steeds geen uitlopers helaas, maar ik wacht geduldig . De knolletjes beginnen wel langzaam een beetje uit te drogen. Over de bloei zou ik helemaal niets kunnen zeggen...
 7. Ik heb afgelopen weekend kurkuma gekocht op de markt. Er zitten (nog) geen uitlopers aan. Kan ik deze nu gewoon in een pot de grond stoppen of heeft dat geen zin (ik lees hier namelijk dat ze in het voorjaar moeten worden geplant)? Of zou ik eerst nog moeten zorgen dat er wel uitlopers aan komen? En zo ja, hoe doe ik dat?
 8. Ik heb inmiddels (al even terug natuurlijk) prachtige rode uien kunnen oogsten!
 9. Super, dank jullie wel, ik ga het gewoon proberen!
 10. Hoi! Ik heb nog een zakje rode plantuitjes liggen, zou ik die nu nog in de grond kunnen stoppen of heeft dat geen zin meer? Ik weet dat ze normaal in april al geplant worden, vandaar. Alvast bedankt!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...