Jump to content

taaar

Members
 • Posts

  4
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Oldeholtpade
 1. Voortuin is ook een goed idee! Daar had ik nog niet eens over nagedacht. In de voortuin is nu een kleine vierkante border van 1 a 2 m², waar nog niks in staat. Het is ook wel een idee om daar misschien wat groenten in te planten. Die losse zinken emmertjes vind ik echt super leuk! Zoiets zat ik inderdaad wel aan te denken om de kruiden in te doen. Wat betreft de rest van de groenten ga ik denk ik gewoon beginnen met wat borders langs de schutting en misschien nog wat losse potten of bakken. Allemaal ontzettend bedankt voor de goede ideeën.
 2. Ik heb daar nog niet echt over nagedacht, wil eerst klein beginnen met wat kruiden en inderdaad wat fruit. Ik hoop dat dan nog uit te breiden met wat groenten, alleen weet ik (nog) niet welke groenten het goed zullen doen in ons klimaat en op de plek waar ik ze wil. Ik wil misschien ook wel wat vierkante plantenbakken van ongeveer een vierkante meter neerzetten, om daar ook nog wat groenten in te kweken. Ook het idee om planten tegen de schutting omhoog te laten groeien spreekt me wel aan!
 3. Wauw, zo simpel had ik er nog niet over nagedacht! Ik zat zelf al in mijn hoofd bloembakken te ontwerpen, maar van die balkon bloembakken lijkt me een super idee! Heb je meerdere rijen bloembakken onder elkaar en zo ja, hoeveel afstand houd je ongeveer aan tussen de bakken? Alvast bedankt voor deze simpele oplossing!
 4. Hallo allemaal! Ik zal me eerst even voorstellen, ik ben een 21 jarige meid die binnenkort voor het eerst op zichzelf gaat wonen! Ik ben gek op koken en zou daarvoor graag zelf kruiden en misschien ook wat groente en fruit willen kweken in de tuin. Het betreft een klein, maar niet superkleine tuin, alleen wil ik in deze tuin ook nog voldoende plaats overhouden voor een ruim terras. Daarom ben ik op zoek naar slimme oplossingen voor verticaal tuinieren en tuinieren in potten. Daarbij lijkt het me handig dat de potten en bakken allemaal los te halen zijn, zodat ik ze in de winter (indien nodig, ik ben ook een tuinier-dummy) naar binnen zou kunnen halen. Ik heb het geprobeerd te vinden op het forum, vond wel veel losse ideetjes, maar niet iets waar ik echt enthousiast van wordt. Het leek mij bijvoorbeeld leuk om twee rijen plantenbakken op de schutting te bevestigen, onder een hoek zodat ze voldoende zon krijgen. Aan de bakken zouden bijvoorbeeld haken bevestigd kunnen worden, zodat je ze in het seizoen buiten aan de schutting kunt hangen op de gewenste hoogtes en buiten het seizoen binnen kunt halen. Ik dacht qua afmetingen aan bakken van ongeveer 60 cm lang en 30 cm breed. Wat zou een goede diepte zijn en welke planten zijn geschikt om hierin te groeien? Lijkt dit idee jullie wat of hebben jullie andere ideeën? Ik ben benieuwd!
×
×
 • Create New...