Jump to content

Dafoolio

Members
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zutphen
 1. Kijk, weer wat wijzer geworden. Bedankt allemaal voor de antwoorden.
 2. Misschien een wat vreemde vraag: ik zie op het moestuinencomplex waar ik sinds kort een tuintje heb op heel veel palen omgekeerde conservenbllikken staan. Op sommige zitten ook halve plastic pet-flessen. Waarom doen mensen dat?
 3. Uitlepelen? Dat zal dan een theelepeltje worden
 4. Mijn buurvrouw heeft een struik/plant met daaraan honderden (niet overdreven) mini-kiwi's. Ze gaat er niets mee doen, dus wil ik vragen of ik ze er af mag halen (net als de +- 50 appels die nog aan de boom hangen). Maar ik weet eigenlijk niet of ik 'iets' kan met die kleine kiwi's zonder dagen in de keuken te staan. Het is behoorlijk monnikkenwerk om ze te gaan schillen denk ik. Iemand suggesties om ze te verwerken zonder ze te hoeven schillen?
 5. Dafoolio

  Rogier is hier

  Hallo, Ik ben Rogier uit Zutphen. Ik hoop op dit forum wat kennis op te doen over het verbouwen van groenten. Dit heeft mijn interesse vanwege een aantal dingen: - Ik wil graag gezond eten, en dus liever ook zo min mogelijk bestrijdingsmiddelen op mijn groenten. - Ik wil ook graag wat aparte soorten groenten eten die in de winkel niet zo makkelijk te krijgen zijn (bijv veel verschillende soorten tomaten, waar ik dol op ben). - Ik wil mijn kinderen kennis laten maken met het verbouwen van groenten, zodat ze leren dat een aardappel niet 'gemaakt' wordt bij AH in het magazijn. - Het is een goed gevoel om geen groenten te hoeven eten die honderden/duizenden kilometers in vrachtwagens/vliegtuigen hebben gezeten, onder energievretende lampen hebben gehangen, om zo een heel klein steentje bij te dragen aan de duurzaamheid van onze wereld. Tot op heden heeft mijn 'moestuinieren' zich beperkt tot mijn achtertuin (aardbeien, druiven, tomaten en paprika/pepers). Ik sta op de wachtlijst om een moestuin te kunnen huren bij een lokale vereniging, maar dat kan nog wel een jaartje duren, gezien de wachtlijst. Tot die tijd kan ik bij mijn werkgever (een grote GGZ instelling) op het terrein een stukje grond gebruiken om wat te verbouwen. Enige risico hiervan is, dat het openbaar terrein is. Hier komen ook cliƫnten en buurtbewoners wel eens 'wat halen'.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...