Hallo Allemaal en mede moestuiners, Ik ben wat je noemt een foodie en heb dan ook al 36 jaar meer verstand van koken, bakken en eten dan van tuinieren. Maar al jaren wil ik zelf mijn groenten en kruiden kweken maar steeds komt het er niet van mede omdat een grote moestuin te zwaar voor me is door mijn zware chronische migraines en hoofdpijnen. Maar door toeval kwam ik de square foot garden methode, de makkelijke moestuin of meter moestuin tegen en dat leek me ideaal. Dus boek gekocht, kweekbakken, zaden en toen............... Ik heb de eerste paar zaden ingezaaid en ook al wat fouten gemaakt maar al doende leer ik mijn niet groene vingers groener te maken. Ik hoop uit jullie immense wijsheid te mogen beschikken als ik op vragen stuit of het gewoon even niet meer weet en de twijfel toeslaat? Voor nu heeeeeeel enthousiast begonnen en staan er 8 kweekbakken voor het raam met komkommer, courgette, augurk, sperzieboontjes, sla, wortel, lenteui, ui, sla, andijvie, en diverse kruiden in de diverse ontkiemfases. Ze staan voor het woonkamerraam waar ze 's ochtends licht hebben en vanaf 13.00u vol zonlicht hebben tot ongeveer 18.00u Maar de eerste vragen zijn er al: 1 wanneer gebruik ik de luchtregeling op de kweekbakken? 2 wanneer gaan de kappen van de kweekbakken eraf of altijd erop laten totdat ik ga verspenen? 3 kan alles voor het raam blijven staan of moeten sommige zaailingen donkerder en koeler staan? Dus genoeg vragen waarbij ik jullie hulp en advies kan gebruiken. Gelukkig heb ik wel een kweekbakverwaming op groene stroom zoals jullie zien op de foto's hihi