Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Emmyvkl

Leden
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Super bedankt voor je reactie! Geeft hoop Ga de azijn tip proberen. Mocht het mislukken, dan gaan we zeker voor een tweede poging, maar zorgen we dat de ham sneller bij de slager weg wordt gehaald en thuis komt. Met transport en alles heeft hij nogal lang buiten de koeling gelegen en dat zou denk ik de reden zijn als hij verrot blijkt te zijn. Ik had hem nu ook met de huid naar beneden liggen, wat je aangaf als twijfel punt voor de rot in het andere topic. Heb je de nieuwe hammen met de huid naar boven gelegd? Ik ga hem van de week ophangen. Ik hou je op de hoogte!
  2. Hoi! Ik wist niet of dit forum topic nog leefde, maar ik heb een nieuw berichtje geplaatst over een gedroogd vakenshammetje: gedroogde-ham-groen-t14514.html Ik vond de bovenstaande info echt super handig en als mijn eigen projectje deze keer mislukt, ben ik in ieder geval gemotiveerd om het nog een keer te proberen groetjes!
  3. Hoi! Wat een top forum dit! Ik ben hierop terecht gekomen toen via google zocht op: zelf gedroogde ham maken, en heb genoten van de goeie adviezen hier! Nou ik heb zelf een vraag over gedroogde ham, in het bijzonder over groene verkleuring op een ham die net uit het zout komt (1 maand in het zout in de koelkast). Voetnoot: Ik woon in uganda, klimaat ongeveer 25 graden en 1000 m hoogte. Ongeveer een maand geleden hebben wij ons varkentje laten slachten, en een deel ervan ingevroren, een deel op de BBQ gelegd en een deel in zout gelegd, op aanraden van een vriend (“Joh! Moet je in het zout leggen voor gezouten ham – da’s lekker”) Ik had nog een kistje en daarin heb ik zout gedaan, been erin en de ham (ongeveer 10 Kg) in de koelkast gelegd. Nu, een maand verder hebben we de ham eruit gehaald om te kijken hoe hij eruit ziet. Hij is toch een beetje groen geworden aan 1 kant: De andere kant is wel heel mooi roze, maar daar zit ook nog huid. Ik ben gaan rondspoken op het internet maar kom op veel onduidelijke en tegensprekende dingen tegen als ik zoek op “curing ham in the tropics turning green” vaak hebben artikelen het over verkleuringen door sodium nitrate. Ik heb zelf alleen maar zout gebruikt verder geen additieven. Hij ruikt verder niet vreemd. Nu is mijn vraag – is deze ham nog goed? Ik ben bang dat hij misschien al verloren is, vooral omdat het droog proces deze verkleuring nog kan versnellen. Gelukkig hebben we een koel huis (ongeveer 19 graden binnen) en een kamer om hem insect vrij op te hangen. Is het verstandig om hem nu nog in de koelkast te laten liggen? Iemand tips? Alvast bedankt!

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.