Jump to content

WeertersEchte

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Bijen is vooral in deze tijd even veel werk. Ik ben al een aantal jaren imker, maar zocht een plekje voor mezelf om een paar kasten neer te zetten, dat heb ik nu.
  2. Folie is wellicht een goed idee, heb je ook een idee welke soort folie geschikt zou zijn? Ik heb besloten om een generator aan te schaffen, daarmee zou ik een electrische pomp kunnen laten lopen. Ook een elektrische bosmaaier zou ik graag willen, en in het najaar is een lamp wel makkelijk.
  3. Goed idee tuinLB, Het verdelen van de moestuin in vakken had ik al bedacht, volgens het boek dat ik aan het lezen ben, is dat een goed idee, en dan elk jaar een vak opschuiven. Ik wil ook veel bloemen planten. De tuin heeft wel de hele middag zon en er is geen water, dus ik moet even zien hoe dat in de zomer gaat. Inmiddels is een hovenier gevonden, hij gaat volgende week wat orde in de chaos scheppen. Hopelijk kan ik dan goede 'na' foto's laten zien. De kas is overigens een drama. Moet óf helemaal opgeknapt óf platgegooid. Nu is het meer een verzameling kapotte glasplaten en meer een opslag voor tuinspul. Ik zou hem graag opknappen, maar dat is nu te duur, dus die gaat als laatste prioriteit. Zijn er hier ervaringen met het slaan van een put?
  4. Sinds vorige week is me een kavel gegund dat als volkstuin gebruikt wordt. In eerste instantie zocht ik een stukje grond waar ik een paar bijenkasten kwijt kan. Ik ben imker. Nu heb ik 'ineens' een kavel van ong 320 m2 met een (woon)schuurtje met overkapping en houtkachel, vijvertje, en een verwaarloosde moestuin. Beetje meer dan gewenst, maar hartstikke leuk en gruwelijk veel werk. Alleen het schoonmaken van het huisje al, brrr. Behalve de bijen ga ik nu ook maar moestuinieren. Stap 1: een hovenier tekeer laten gaan, het snoeien, onkruid verwijderen en de grond in orde maken is voor mij teveel. De foto's zijn van het moestuindeel, daarvoor ligt npg het hofje met vijver waar ik kan zitten en waar het schuurtje op ligt. Wish me luck met dit project 😉
×
×
  • Create New...