Hallo, ik ben Mark, 25 jaar en ik ben van het hongerige type moestuin fanaat. Sinds een paar jaar ben ik steeds meer fan van koken en daarom kweek ik nu vooral kruiden en pepers om mijn hongerige buikje te vullen. Langzamerhand wordt je zo natuurlijk ook met het kweekvirus besmet en daarom heb ik nu ook een paar olijventakjes weten te stekken (als je er meerdere probeert en goed verzorgt in 1 kwart potgrond, 3 kwart aarde slaan er wel een paar aan) en heb ik nu ook wat sansaveria's gestekt. Dat is natuurlijk niet helemaal de richting waarin ik ben begonnen. Voor mijn eerste generatie basilicum heb ik hier om hulp gevraagd en die gekregen. Dat heeft erin geresulteerd dat ik nu 3 generaties bezit en al heel wat basilicum van de eerste generatie heb opgegeten. Mijn 2e generatie is ook een stuk bossigger aan het worden door de tips die ik hier kreeg. Ik zal hier onder samenvatten wat ik al heb staan en wat leuke foto's plaatsen. Als iemand tips heeft voor mijn planten, of dingen op de foto's ziet die beter kunnen hoor ik graag van jullie. Ik heb niet zoveel ervaring maar ik leer graag dingen begrijpen. Mijn ervaring is dat je van ervaren rotten meestal nog wel het een en ander kunt leren . Ondertussen heb ik: - 3 generaties basilicum (begonnen met een zakje van 30 ct bij de Lidl en zelf vermenigvuldigd). De foto is van de 2e generatie. - 1 generatie van 3 flinke bieslookplanten, hieronder de twee kleinste. - 1 beginnende generatie wintertijm. - 1 beginnende generatie Rosemarijn. - 1 beginnende generatie Jallapeñopepers - De zaden van 1 Chillipeper gezaaid (eergisteren) en vervolgens de chili zelf opgegeten. Ik hoop dat van deze generatie ook planten opkomen . Verder heb ik - 5 olijf stekjes gemaakt waarvan er 2 lijken aan te slaan (hun blaadjes zijn vol en groen terwijl de andere stekken bruin zijn). Ik zit eraan te denken om hier bonsai boompjes van te maken. - 2 Sansaveria planten, bij de buuf gesnoeid, in water gezet en die staan nu mooi te groeien in een mengsel van potgrond en aarde.