Jump to content

Nouske

Members
 • Posts

  2
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Nouske

 1. Gisteren nog een beetje in de tuin gewerkt en daar was mijn helpster weer Op dit stuk heb ik wortelen, spinazie, snijselder, radijzen, verschillende soorten sla (veldsla, kropsla, pluksla), kervel, ajuin gezaaid. Eens ze op beginnen komen, span ik er een vogelnet boven want anders zal er niet veel van overblijven met kippetje. de appelboom die vol met stoofappels hangt de aardbeienplantjes doen het heel goed, er zijn tal van nieuwe scheuten bijgekomen op enkele dagen tijd met kleine aardbeitjes aan ook de rabarberstek pakt aan! de oude aardbeienkweek van de vorige bewoners, heb ik ook een stekje van gepakt want het staat bij de buren en die gaan alles weg doen deze weet ik niet wat het is, het ruikt naar munt, heb er ook een stek van genomen... in de serre.... de meeste plantjes doen het redelijk goed gezien de staat waar ze in waren... straks kartons snijden tegen de koolvlieg en eronder schuiven, vandaag nog boterboontjes en prinsessenbonen gezaaid de stek van de oude aardbeienkweek... moet ik die bladeren afsnijden of gewoon laten staan en pas in't voorjaar afsnijden?
 2. Nouske

  Van 0 tot......

  dank u. Heb afgezien vandaag om dat stukje om te spitten, in de voormiddag ging nog maar toen de zon er door kwam, was het echt veel te warm. Nog vergeten zeggen dat er ook 3 jeneverbessenstruiken staan (1 is al gesnoeid, de andere 2 moet ik nog doen), een hazelaar die vol hangt met heerlijke hazelnoten maar die waarschijnlijk weg zal moeten aangezien hij op de scheidingslijn met de buren staat en wilde braambessenstruiken. Verder hebben de buurvrouw en ik nog restanten van een grote aardbeienkweek gevonden, ik ga hiervan proberen stekken te nemen en een soort munt dat ik nog nooit eerder gezien heb, allez, ik denk dat het munt is, het ruikt als munt maar de blaadjes zijn veel dikker en fluweelachtig. Zal hier ook eens een foto van nemen misschien kunnen de experts mij zeggen wat het juist is...
 3. Nouske

  Van 0 tot......

  Eigenlijk minder dan 0, van woestuin naar moestuin. Zoals ik al aangaf in mijn voorsteltopic, ik ben een compleet groentje maar wie niet waagt, niet wint Het prille begin... Dit wordt mijn moestuin, althans het linkergedeelte (+/- 6 meter breed) De tuin is nog gezamelijk met huis hiernaast, we moeten hem nog afspannen (hebben wel al gemeten en een stok in het midden gezet) maar dat zal voor volgend jaar zijn. Een kippetje dat zomaar in mijn tuin is komen binnengewandeld is er eentje van de buren maar blijkbaar is ze bij mij liever dan bij hen Mijn 'amateur' serre... beter dat dan niks zeg ik altijd Aard zonder beien... er komen wel bloempjes aan maar geen aardbeien, deze stonden er al.... Verder heb ik een appelboom in de tuin, rabarber van bij de buren, die mocht ik plukken want zij gaan alles weggooien heb vandaag samen met de andere buurman een plant uitgestekt en herplant op mijn gedeelte van de tuin, nu maar hopen dat hij aanpakt! Vandaag winterbloemkool, witte selder, savooikool, rode kool en langs de serre aardbeien geplant. Heb jammer genoeg geen tijd meer gehad om foto's te nemen want er kwam een serieuze plensbui af...
 4. Nouske

  Hallo allemaal!

  foto's komen er aan van zodra ik die wildernis achteraan aangepakt heb en mijn serre heb neergepoot. Ik hoop gewoon dat het een van dezer dagen wat droog blijft zodat ik er in kan vliegen.... Ben vandaag plantjes gaan halen in de Aveve (ik woon in België) en heb gratis de zielige rode kool, broccoli en savooiplantjes meegekregen Ik heb 4 soorten aardbeienplantjes meegebracht, die ga ik buiten uitplanten zodat ik volgend jaar hopelijk lekkere aardbeien heb. Verder ga ik nog spinazie, sla, radijsjes, snijselder en wortelen proberen zaaien en de winterbloemkool en witte selder planten en hopen dat we een zacht najaar hebben zodat ik nog kan oogsten.
 5. Hallo, ik ben een 33-jarige vrouw, gescheiden en heb net een huis gekocht met een grote tuin aan Het achterste gedeelte (+/- 200m²) was vroeger moestuin, nu eerder een wildgroei van restanten van de groenten die er ooit stonden.. dus daar wil ik terug een levendige moestuin van maken, alleen, ik ben een groentje ivm zelf groenten kweken dus ik zal wel wat hulp kunnen gebruiken. Verder heb ik 3 rottweilers (9-7-5 jaar oud), 2 bejaarde katten en 5 valkparkieten. Mijn hobby's zijn: bezig zijn met mijn huisdieren in algemeen, shoppen. Redelijk saai dus voor een vrouw van mijn leeftijd maar ik heb mijn jonge tijd meer dan genoeg gehad, al zeg ik het zelf.... O ja, ik ben opnieuw beginnen studeren 2 jaar geleden en ga in september naar mijn laatste jaar verpleegkundige (optie psychiatrie).
×
×
 • Create New...