Ga naar inhoud

Hansopje

Members
  • Aantal items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Utrechtse Heuvelrug
  1. Ik denk wel dat ik volgende keer de pitten er uithaal voordat ik de boel ga koken. Het is wel veel werk, maar als je het na het koken doet, moet je de massa behoorlijk stevig door de zeef drukken en dan wordt het meer een puree. Er blijft ook veel achter in de zeef (zelfs bij een tweede keer zeven) en dat vind ik weer jammer. Bovendien hou ik wel van wat stukjes in de jam. Het smaakt overigens heerlijk!
  2. Ik kwam hier voor het eerst op het forum toen ik aan de rand van een bos deze struik vol bessen tegenkwam. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat dit een Cornus mas was, waarvan de bessen eetbaar waren. Ik heb de bessen dus geplukt en via een recept hier op het forum heb ik er 2 potten kornoeljebessenjam aan overhouden. Gezoet met honing geeft dat een fijne zachtzure smaak. Zeker voor herhaling vatbaar!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...