Jump to content

postkantoortje

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  zh
 1. Ik heb sinds eind 2016 op zolder een stuk of 20 geraniums (pelargoniums) staan, erfstukken van mijn schoonmoeder, die ontdaan waren van de meeste potgrond. Ze staan niet in de volle zon of zo en krijgen elke week een heel klein beetje water. Toen het echt koud was buiten was de temperatuur op zolder altijd nog zo'n 10°C. Ze beginnen nu voorzichtig weer blaadjes te krijgen. Mijn vraag is: moet ik ze nu nog snoeien/kortwieken of moet ik ze zo laten en alleen verse potgrond erbij doen?
 2. bedankt voor alle inbreng. ik heb naast deze ton een identieke ton staan met dezelfde inhoud en deze blijft keurig schoon. vocht kan het niet zijn, de grond is redelijk droog ook omdat bij hevige buien een paraplu de ton beschermt. ik geef liever zelf water (uit de regenton) en hou bij plensbuien de tonnen droog. klinkt omslachtig maar het werkt perfect, ik heb 4 tonnen en ze doen het prima, op de paddenstoelen na natuurlijk.
 3. Het is nieuwe potgrond, zo uit de zak. Geen mest gebruikt.
 4. Dinsdag niets te zien en woensdagochtend opeens allemaal kleine paddestoeltjes (in een houten plantenbak met zomerbollen). Dus in minder dan 24 uur. Iemand enig idee hoe dit opeens kan en wat voor paddestoelen dit zijn?
 5. Welke plant is dit? Van een buurvrouw gekregen, maar ze weet niet wat het is, jullie wel???
 6. Van de buurvrouw gekregen, maar ze heeft geen idee wat het is:-( Jullie wel?
 7. De zaden zijn echt heel erg glad, zien er hardhoutachtig uit. Dank voor het meedenken. Ik ga gewoon enkele zaden in een pt grond stoppen en in mijn kasje plaatsen, dan zie ik wel wat er van komt.
 8. Van welke plant zijn deze zaden? Ik ben etiketje helaas kwijtgeraakt.
 9. Ik ga het winter zaaien volgend seizoen beslist nog een keer proberen, maar dan wel wat meer weloverwogen. De bloemen hebben het over het algemeen goed gedaan, sommige groenten ook, maar de tomaten, komkommers en aubergines op een enkeling na helemaal niet. En ook opletten als het wat langer achter elkaar nat weer is en dan de dop er even op; dat heb ik nu helemaal niet gedaan. Het feit dat je door het winter zaaien ook 's winters wat te doen hebt in de tuin spreekt me wel aan, dus vandaar het voornemen om het winter zaaien volgend seizoen gewoon weer vrolijk op te pakken.
 10. Dank voor deze geruststellende gedachte!
 11. Ik heb op zolder enkele eierdozen met pootaardappels staan om voor te kiemen. Dat voorkiemen op zich lukt wel, maar het valt me op dat de aardappels best wel behoorlijk groen zijn geworden. Ik kan me niet herinneren dat ik in eerdere jaren heb gehad, maar misschien is dit me nooit opgevallen. Is dat groene normaal of gaat er nu iets mis?
 12. Zoals eerder gezegd de korenbloemen en nu ook een zonnebloemmix al behoorlijk groot gegroeid, daarom gisteren geopend en in m'n kasje gezet om ze een beetje te laten afharden min of meer. Verder nog wel wat andere ontkiemingen, een stuk of tien, maar de rest moet nog komen. Ongeveer de helft van de melkbussen heb ik pas twee weken geleden gezaaid, dus dat heeft nog wel wat tijd nodig. Ik ben wel blij dat het nu nog wel koud is 's nachts, daar worden ze groot en sterk van (hoop ik). Ik heb m'n kasje opgeruimd en dus weer helemaal gereed gemaakt om de nieuwe borelingen een plekje te kunnen geven. Als de vorst over is kunnen de overwinteraars van zolder worden gehaald, maar voorlopig nog maar even geduld hebben. Tot zover.
 13. Ik ben dit jaar voor het eerst aan het winterzaaien begonnen. Gewoon met plastic 2 liter melkverpakkingen, 2/3 potgrond vermengd met zand en bovenop 1/3 laag stekgrond, alles behoorlijk nat maar niet te nat en alles netjes gelabeld, zowel binnen als buiten. De flessen op een beschutte plek gezet, de dop er wel af en afwachten maar. En zowaar: ik zag gisteren voor het eerst wat groene sprietjes in een fles: het zijn korenbloemen van zaadjes die ik vorig jaar heb gewonnen en afgelopen 9 januari heb gezaaid. Ik vind alles wat blauw is in de tuin extra leuk, dus ben ik best wel blij met zo'n vroeg resultaat. Nog 26 flessen te gaan. Ik heb nog een stuk of 10 flessen over, die ga ik denk ik ook nog maar gebruiken. Ik heb van alles en nog wat gezaaid, van eenjarigen tot tomaten tot enkele groenten. Van alles wat ik had de helft van de zaden, de andere helft ga ik binnenkort binnen zaaien op zolder. Ik heb een mooie, redelijk lichte zolder, waar het niet al te koud wordt. Daar zaai ik al enkele jaren met heel veel plezier en redelijk resultaat. Ook bewaar ik daar m'n geraniums die ik elk jaar probeer over te houden. Ook heb ik een piepklein kasje in m'n tuin, van 130 x 90 cm. Een prima ding, waar ik 's zomers m'n tomaten, komkommers en paprika's in heb staan. Al met al ben je daardoor bijna het hele jaar wel een beetje bezig met de tuin, heerlijk.
 14. Er komt een plekje in de voortuin vrij, perfect geschikt voor een appelboompje (er staan enkele boompjes in de buurt). Boompje mag niet groter dan 2 meter worden, als het kan een rode bewaarappel. Graag advies van de experts.
×
×
 • Create New...