Ga naar inhoud

GKR

Members
  • Aantal items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Hellevoetsluis
  1. Professionele schermdoek voor in de hobbykas, niet meer kalken maar een mooi doek aan de binnen- of zelfs buitenzijde. Geen verbranden planten en te warme temperaturen. Er zitten 4 bandjes aluminium in en daarna 1x open, 4 alm. en 1 open etc....... Kan het op maat knippen, diverse stukken nog aanwezig. Ben je creatief dan kan je er een gordijn van maken. De prijs is 2 euro per m2. Opsturen is mogelijk, via Kiala of PostNL. Stuur even een pb. (Telefoonnummer verwijderd door moderator)
  2. GKR

    8 kuub grond, pfffff

    Afgelopen vrijdag 8 kuub grond laten storten, , wat een klus zeg. Resultaat mag er zijn, de meeste bakken gevuld, nog 2 kuub en dan ben ik klaar, nu eerst de spieren maar wat rust gunnen.
  3. GKR

    De kas is geplaatst.

    Voor diegene die het zelf eens wil proberen. Zelf pizzadeeg maken voor een perfecte pizzabodem. Dit is het basisrecept welke ik voor mijn pizzadeeg gebruik, altijd lukt en snel klaar is. Pizzadeeg is het belangrijkste maar ook het moeilijkste onderdeel van pizza's maken. Met deze uitleg kan iedereen zelf pizzadeeg maken. Veel mensen zien op tegen het zelfmaken van pizzadeeg. Niet nodig want zelf pizzadeeg maken is leuk en hoeft niet veel tijd te kosten. Als je het een paar keer gedaan hebt zul je je afvragen waar je tegenop gezien hebt. Pizza's maken met kinderen is erg leuk. Het kneden van het deeg is dan één van de hoogtepunten, succes met je keuken, haha. Basisrecept pizzadeeg voor 2 pizza's Ingrediënten: - 1,5 deciliter handwarm water (40 graden celcius) - 1/2 = half zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist) (mijn eigen voorkeur, verse gist) - 1 theelepel suiker (bv. rietsuiker maar gewone mag natuurlijk ook) - 250 gram bloem (als je het kan vinden, Tipo 0 of nog mooier Tipo 00) - 1/2 = half theelepel zout (voorzichtig he) - 2-3 eetlepels olijfolie (neem goede olijfolie) Wat ik wil zeggen over de ingrediënten, neem kwaliteit, het is zo bepalend voor de smaak. Te koud of te warm water heeft effect op de werking van het gist dus probeer tussen de 40 en 45 graden te blijven. In Rotterdam zit een Italiaanse supermarkt met mooie ingrediënten voor op de pizza maar hier hebben ze ook de bewuste Tipo's. Adres is Little Italy, Lombardkade 51-A, 3011 ZD Rotterdam. Bereiding Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op in een 1/2 deciliter van het water. Roer het mengsel glad. Meng de bloem (als het lukt eerst even door een zeef schudden) en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand of met de machine tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Met de hand kneden Neem het pizzadeeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven ondergrond. Rol het pizzadeeg met één hand zodat een korte rol ontstaat. Draai het pizzadeeg een kwartslag en vouw het dubbel. Herhaal dit tot het pizzadeeg soepel en elastisch is (ongeveer 10 minuten, wel buffelen hoor) Machinaal kneden Ongeveer 5-10 minuten met een mixer of keukenmachine met deeghaken of 2-3 minuten met een foodprocessor. Voeg de gistoplossing en de rest van het vocht via de vulschachttoe terwijl de machine draait. Het deeg is goed als het nog enigszins plakkerig aanvoelt en een schone wand achterlaat in de mengkom. Maak van het pizzadeeg een bal en laat hem afgedekt een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een bal. Bestuif je werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Persoonlijk, een lekkere dunne bodem dus een diameter van 25 cm mag ook. Leg het pizzadeeg op een bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen. Tip, leg het deeg op bakpapier, en wanneer de pizza bijna klaar is in de oven trek je het bakpapier er onder vandaan, wordt de boden ook lekker knapperig. Hoe zie ik of het deeg goed is? Het pizzadeeg is goed als het niet te droog en niet te nat is. Maar hoe weet je nu dat het perfect is? Goed pizzadeeg voelt plakkerig aan, maar laat geen sporen achter op de wand van de kom of op je handen. Het deeg moet net zo plakken als een geel post-it notitieblaadje. Dat plakt wel, maar laat direct los zonder sporen achter te laten. Als het deeg te plakkerig is kun je wat bloem toevoegen. Is het deeg te droog, voeg dan wat water toe. Met de hand of met de keukenmachine kneden? De meningen zijn verdeel over wat de beste methode is om pizza deeg te kneden. Machinaal of met de hand. Officieel Napolitaans pizzadeeg moet met de hand worden gekneed. Bovendien is zelf kneden leuk om te doen, heb je meteen je work-out gehad. Veel kenners zweren echter bij machinaal kneden, omdat de ingrediënten dan veel beter gemengd worden. Daardoor ontstaat een homogener deeg waarin de gluten zich beter ontwikkelen. Beide methoden kunnen een prima deeg opleveren. Kies zelf voor de methode die je eigen voorkeur heeft. Bakkers gist of kant-en-klare gist? In veel recepten voor pizzadeeg wordt verse bakkersgist gebruikt. Bakkers gist is echter niet altijd makkelijk te krijgen en bovendien is het niet nodig om verse gist te gebruiken. Droge instant gist is in elke supermarkt verkrijgbaar in kleine zakjes bij de bakspullen. Deze gist is uitstekend te gebruiken voor pizzadeeg. Ook hoeft instant gist niet geactiveerd te worden zoals verse gist. De instant gist kan direct door de bloem gemengd worden. Pizzadeeg zonder gist Doordat je gist gebruikt voor pizzadeeg, heeft het tijd nodig om te rijzen. Echt pizzadeeg kun je niet zonder gist maken. Maar heb je weinig tijd, of wil je geen gist gebruiken dan kun je ook kant-en-klaar deeg gebruiken. In de supermarkt kan je diepvries deeg voor hartige taart krijgen. Daarmee kun je de ovenplaat bedekken, of je kunt de plakjes ontdooien, opstapelen en uitrollen met een deegroller. Heel veel succes en als er vragen zijn, ik hoor het wel.
  4. GKR

    De kas is geplaatst.

    Hoi, vooral verschillende soorten tomaten maar natuurlijk hebben we nog genoeg ruimte voor andere leuke dingen. Ik hou van pizza en maak deze geregeld zelf, dus tomaten maar er zijn genoeg andere leuke ingrediënten te kweken.
  5. GKR

    De kas is geplaatst.

    Weer een stapje verder, afgelopen vrijdag is de kas geplaatst, 600x340 door de mannen van Dave Storm. Er was wat sneeuw gevallen maar gelukkig kon de bouw doorgaan. Nu alleen een enorme natte bende dus hopen dat we even wat minder regen krijgen.
  6. GKR

    Gestart met het pad.

    Zo gestart met het centrale pad, gelukkig voor een prikkie mooie tegels op de kop getikt. Gratis ging niet lukken maar voor 1,50 per stuk en dan ook nog thuis gebracht, mag ik niet klagen.
  7. Het is ook de bedoeling om tot rust te komen na het werk, ik moet zeggen ik heb er heel veel plezier in, idd zen .
  8. GKR

    Weer een stapje verder

    Om je een beeld te geven, komen nog een paar bakken.
  9. GKR

    Weer een stapje verder

    Hoi, het zijn douglas planken, van de drie hoge bakken 30x200 mm en de lage zijn 22x200 mm. Zijn goed te vinden en als je even zoekt dan kan je ze voor een acceptabele prijs kopen. Gemiddeld tussen de 2 en 3 euro per meter. Het is zeker geld maar gaat dan ook tussen de 10 en 15 jaar mee onbehandeld.
  10. GKR

    Weer een stapje verder

    Weer aan het klussen geweest, weer drie bakken bijna klaar en een frans hekwerk geplaatst, ja gaat nog wat worden.
  11. Zo de eerste knoflooktenen staan erin, op een richel, ben benieuwd heb 6 soorten gekocht bij levenvanhetland.nl. In het voorjaar de sla ertussen, gaat helemaal goed komen.
  12. GKR

    Even voorstellen

    Hoi, Even voorstellen, mijn naam is Guido 45 jaar en sinds september de eigenaar van 225 m2 moestuin. De moestuin was tot voor kort van mijn schoonvader, 30 jaar lang heeft hij met heel veel plezier getuinierd. Helaas heeft hij de strijd verloren maar willen we zijn werk graag voortzetten. Samen met mijn vrouw ben ik gestart om een goede basis neer te zetten voor het volgend seizoen. De moestuin is net verplaatst vanwege een nieuwe weg en er moet nog veel gebeuren. Naast bakken komt er nog een kas en een koude bak. Om jullie een idee te geven heb ik een plattegrond bijgevoegd. Ik hoop dat wij er net zoveel plezier van mogen hebben als mijn schoonvader.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...