Jump to content

brf

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Utrecht

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Het heeft even geduurd, maar inmiddels is duidelijk dat de importeur noch de fabriek dit scharnier meer kan leveren. Het scharnier op de site zou volgens de fabriek ook niet gebruikt kunnen worden. Wat nu. Heb niet het idee dat ik handig genoeg ben om de genoemde mogelijkheid zelf uit te voeren, maar misschien is er een eenvoudige oplossing. Een mogelijkheid zou ook zijn iemand die de hele kas kan controleren en renoveren. De planken boven de fundering zouden misschien ook vervangen moeten worden. Zie niet zitten dat zelf te doen. Weet een van jullie iemand die dit klusje zou kunnen en willen klaren. Heb al ge-informeerd bij Storm, maar zij doen alleen eigen kassen helaas. Wie weet raad?
 2. Dank voor de snelle reacties, had ik dit maar eerder via dit forum geprobeerd. Heb nooit geweten dat deze kas uit Denemarken komt. Heb een mail verstuurd, hoop op een positieve reactie. Mocht het in Nederland niet lukken, dan probeer ik Denemarken. Als ook dat niet lukt, meld ik me weer.
 3. Mijn kas heeft, of beter had, 4 scharnieren. Nu nog slechts één, want het lukt mij niet een adres te vinden waar ik deze kan kopen. Weet iemand een adres en of een andere oplossing? Momenteel worden 3 scharnieren vervangen door tieraps en ijzerdraad , geen betrouwbare oplossing. Weet niet hoe oud de kas is, ben sinds 2017 huurder van deze tuin. Het merk is Juliana, hierop googelen heeft mij niet verder geholpen. Het betreft een draaideur, die in twee delen geopend kon worden. Om overbelasting van de toen nog 2 scharnieren te voorkomen, zijn de onder- en bovenkant aan elkaar vast geschroef. Het zou fijn als het beide delen weer afzonderlijk van elkaar geopend zouden kunnnen worden. Bijgaand een aantal foto's die hopelijk goed genoeg weergeven om welke scharnieren het gaat.
 4. Misschien kun je eens zoeken op "Juliana". Succes
 5. Dit jaar worden bij mij alle stambonen heel lang en hebben ondersteuning nodig? Oorzaak? Canadian wonder red kidney leg ik alle meerdere jaren met goede opbrengst. Kan gedroogd worden maar ook direct gegeten worden.
 6. brf

  wortels zaaien

  Je kunt wortels ook voorzaaien in (door midden geknipte) wc-papierrolletjes. Die rolletjes zet je als de plantjes groot genoeg zijn in de grond, ze verteren wel. Op deze manier kun je redelijk makkelijk voorzaaien en uitplanten.
 7. Drie jaar geleden kocht ik op de stoffenmarkt voile/vitrage. De lappen zijn nog helemaal heel, geen enkele schade. De aanschafkosten waren niet hoog, je moet wel even goed kijken bij de diverse kramen of winkels. Misschien kun je ook met coupons uit de voeten.
 8. Helaas is geen van bovenstaande de oplossing. De pomp heeft overigens wel een aan/uit knop die staat alleen niet op de foto. Zit aan de achterkant, niet bij nagedacht toen de foto gemaakt werd. Bij de vraag waar Loes aan refereert wordt juist opgemerkt dat een dikkere slang averechts werkt. Hier is wel foto bijgevoegd waar de aan/uit knop wel te zien is. M.i. zit het probleem in het filter zelf, alleen wat is het probleem?
 9. In de herkansing, hopelijk nu met foto's Hierbij een drietal foto's: een van de pomp, een van de filter in zijn geheel, een van de bovenkant van de filter. Bij de laatste is rechts de schroef voor de ontluchting en links staat (misschien wat moeilijk te zien) "out". Wie kan mij helpen? Vast bedankt, brf
 10. Hierbij een drietal foto's: een van de pomp, een van de filter in zijn geheel, een van de bovenkant van de filter. Bij de laatste is rechts de schroef voor de ontluchting en links staat (misschien wat moeilijk te zien) "out". Wie kan mij helpen? Vast bedankt, brf
 11. Onlangs kocht ik bij Aldi een beregeningspomp compleet met filter. Zonder filter werkt de pomp prima, echter zodra ik het filter er tussen zet ontstaan de problemen. Als ik de filter met de pijl out richting de pomp zet, komt er helemaal geen water uit. Zet ik de filter andersom, m.i. dus verkeerd want de pijl out staat dan richting de sloot, komt er een poosje water uit maar na een paar minuten stopt dit. De pomp is gevuld, het filter ontlucht. Wie kan mij helpe: wat doe ik verkeerd? Vast bedankt, Frouwke
 12. Frans, Hopelijk kun je me 4 jaar na je laatste reactie toch ook nog helpen. Onlangs kocht ik bij Aldi dezelfde pomp met filter. Zonder filter werkt de pomp prima, echter zodra ik het filter er tussen zet ontstaan de problemen. Als ik de filter met de pijl out richting de pomp zet, komt er helemaal geen water uit. Zet ik de filter andersom, m.i. dus verkeerd want de pijl out staat dan richting de sloot, komt er een poosje water uit maar na een paar minuten stopt dit. De pomp is gevuld, het filter ontlucht. Wat doe ik verkeerd? Vast bedankt, Frouwke
×
×
 • Create New...