Ga naar inhoud

Gimly

Members
  • Aantal items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Lokeren
  1. Voila, gisteren een nieuwe lading spagetthisaus geweckt. Ik had ook nog stoofvlees over, en heb deze meteen meegeweckt, op hoop van zegen deze keer! Ik heb nu de gewone weckpotten gebruikt ipv de quatro stagione potten met schroefdeksel! Deze kwamen na 3 a 4 weken los, nochtans waren ze allemaal mooi ingeklikt na het wecken! Nu heb ik alles 90 min op 100° laten wecken!!
  2. Aaah, dat wist ik niet! Bedankt.
  3. Jammer genoeg heb ik een ganse hoop (36) stuks van de quatro stagione potten aangekocht met schroefdeksel, van 1,5l. dus u raad me aan om deze niet meer te gebruiken. Messchien voor de dunnere soepen.
  4. Ik ben inderdaad nog maar een starter, de weckpot had ik saam met mijn moeder gekocht, zij weckte voor ons mee, jammer genoeg is zij overleden, en nu wil ik verder doen. De potten zijn allemaal nieuw gekocht, ik heb ze eerst afgewassen, dan in de oven op 100° gedurende 30 min. steriel gemaakt, bij het inbrengen vd soep en saus een trechter gebruikt, de randen proper gehouden, na het wecken ze uit de ketel genomen, dan langzaam laten afkoelen.....en ik heb ze 40 min. op 95° in de weckketel gedaan, volgende lading ga ik 70 min op 100° laten wecken! Messchien lukt het dan wel.
  5. Dank voor het nuttige antwoord. Inderdaad ik heb erg netjes gewerkt, maar het rare is dat alle pottrn goed gesloten waren( ingeklikt) maar na 3 a 4 weken pas losgekomen zijn! Zou de reden zijn dat ik geen pressure pan heb? Ik ben al volop aant zoeken voor zo een presto cooker,ik heb nu een grote weck pot, volledig elektrisch, maar zou graag beteide gerechten beginnen wecken, vb balletjes id tomatensaus, vol au vent enz...
  6. Ik heb 12 liter courgettensoep ingemaakt en daar zijn er 3 potten (schroefdeksel) van open gegaan. En 6 liter spagettisaus mét vlees, en daar zijn er 3 van open gegaan!! iemand tips en triks om dit te vermijden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...