Jump to content

Sonaya

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sonaya

 1. Al verwijderd , want het belemmerde de groei van o.a. de rucola in de kweekbak
 2. Heb gegoogeld en dacht te zien dat het blad anders was, maar als jullie het zeggen zal het zo zijn Volgens Speets stinkt het en ruikt het naar bedwantsen maar heb eraan geroken en ruikt neutraal. Tomatenblad stinkt pas! Maar misschien stinkt het later pas. Ik ruk het er wel uit als het geen eerder gekweekt kruid is.
 3. Heeft niet hetzelfde blad als Robertskruid. Ik denk aan een kruid wat ik eerder in die bak heb gekweekt, maar ik zou niet weten wát...
 4. Ik wist niet dat dat kalk afgeeft...die harde eierschalen bijv. Dan kan kippengrit idd ook
 5. Bedankt beiden En om de zoveel tijd een beetje er bovenop doen of is nu wat er doorheen doen voldoende tot het voorjaar? Het is maar een pot van ca 10L hoor, de plant groeit nu denk ik tóch niet meer zoveel . Volgend voorjaar zet ik hem in een grotere pot (die ik nu niet heb, vandaar...).
 6. Hi, Zojuist een plant (korenbloem-aster) gekregen die van een kalkrijke grond houdt. Ik ga hem zo in een grotere bloempot met potgrond zetten en heb nog een zak kippengrit (gemalen schelpen oid?), ooit gekocht om slakken te weren. Heeft het zin dit met de potgrond te mengen of er een laagje bovenop te doen? Of geeft die grit helemaal geen kalk af en is het dus zinloos..? Grtz Sonaya
 7. Hi, In mijn kweekbak groeit tussen de rucola een aantal (dezelfde) andere plantjes. Ze zijn tegelijk opgekomen met de rucola en hebben roodbruine steeltjes. Wie weet wat het is? Grtz Sonaya
 8. Sonaya

  Tomaten 2017

  2 potten met in ieder 1 plant of grote pot met daarin 2 planten maakt bij weinig ruimte geen verschil Die bak van jou is erg mooi en ik heb een hardhouten bak gemaakt voor in de voortuin maar daar is helaas geen zon. En voor zo'n bak moet je natuurlijk óók ruimte (waar de zon komt!) hebben he .Mijn tuin staat al vol maar heb dus 1 plek met afdak gecreeerd voor de tomaten. Die groeien dus goed ondanks het vreselijke blad. Op de foto een plant met enkel geel blad (andere planten dus geheel ander aangetast blad qua kleur, vlekken en gekruld). Ik geef ze nu minder water om te testen...ben benieuwd.
 9. Sonaya

  Tomaten 2017

  Helaas heb ik geen ruimte voor grotere potten, kan ze nu al nauwelijks kwijt Teveel water zou wel kunnen. Maar eerlijk gezegd word ik er ook niet wijs uit op internet, iedereen zegt wat anders; "Pas geven als de bladeren slap hangen" "NIET pas geven als de bladeren slap hangen want dan ben je al te laat" "2x per week en dan wel heel veel" " als de grond er droog uit ziet" Etc. Ik geef water als de bovenlaag van de grond lichtbruin is, dus droog. En ik verzadig de hele pot met water om het zo maar te zeggen. Overigens heeft de ene pot wél een schotel eronder (die ga ik maar even weghalen) en de andere niet, maar alle planten vertonen dezelfde gebreken. Ze staan allemaal onder een afdakje. Op hete dagen geef ik zowel 's ochtends als 's avonds water. De gebreken zijn wel allemaal anders; totaal geel blad, geel met groene nerven (magnesiumgebrek), paars, gekruld bruin en droog, witte vlekken etc. Ik heb ze nu voor de 2e keer in, ik denk 3 weken, een gram magnesium gegeven en vorige week ook wat kalium. Maar ik heb wel veel mooie tomaten hoor, net als vorig jaar toen er ook geen enkel normaal blaadje meer aan zat. Wonderbaarlijk vind ik dat
 10. Sonaya

  Tomaten 2017

  Ondanks het geven van magnesium zien mijn planten er na een aantal weken nog steeds (en erger) zo uit:
 11. Sonaya

  Tomaten 2017

  Bedankt Oscar. Uit de reacties bleek magnesiumtekort, vandaar maar wat gegeven. Weet alleen nog steeds niet hoe váak ik dit moet geven, paar keer in dit topic gevraagd maar nog niets op gehoord helaas. Hetzelfde geldt voor kali, vandaag gekocht. De planten (alle in potten) hebben al veel groene tomaten en dan kan de plant wel wat extra kali gebruiken toch? Zo ja; hoe vaak geven?
 12. Sonaya

  Tomaten 2017

  Zie pagina 28 (9 juni 18:58) van dit topic, beetje naar beneden scrollen; daar heb ik ongeveer hetzelfde geplaatst als jij, misschien heb je wat aan de reacties. Ik heb hetzelfde op mijn planten en heb nu magnesium gegeven, hoop dat dit het euvel verhelpt. Bij mij zit dit op het oudste blad, ongeveer 1/3 (vanaf onder gezien) van de plant heeft bruin blad met soms wat geel en ook vlekjes.
 13. Sonaya

  Tomaten 2017

  Mbt magnesium geven ivm magnesiumtekort: Er staat alleen op hoeveel gram per m2, uiteraard om te rekenen naar aantal gram per pot. Maar er staat niet op hoe váák en dat is nog steeds mijn vraag; hoe vaak moet ik nou magnesium geven? Ong. 1/3 deel vanaf de onderkant heeft bruin/geel/gevlekt blad. Grtz Sonaya
 14. Ja weet het...ben een indo Ik ga wat nieuwe koriander zaaien, maar nu in de halfschaduw ipv in de zon.
 15. Ik nam aan dat dit niet zo op het zakje staat (maar wie weet wél) vandaar dat ik het vroeg Zag al wat namen voorbij komen zoals Selvatica.
 16. Sonaya

  Tomaten 2017

  Google eens op characteristic diagramatic chart plant nutrient deficiencies visual symptoms on leave En dan op Afbeeldingen. Dan vind je veel interessante info. Ook hier bijv: http://m.haifa-group.com/knowledge_center/crop_guides/tomato/plant_nutrition/nutrient_deficiency_symptoms/ En dit plaatje vind ik ook wel handig:
 17. Heeft die vaste rucola een speciale naam of....? Want die zaadjes wil ik dan wel hebben!
 18. Erny en Loes, bedankt voor de info. Je plaatst een citaat van mij waarin precies staat wat ik bedoel Willy. Als ik alles beter wil weten stel ik hier geen vragen Goh, als 1 schaap over de dam is...
 19. Sonaya

  Tomaten 2017

  Gisteren zei iemand in het tuincentrum die ook tomaten kweekt dat bicarbonaat/bakingsoda óók goed schijnt te zijn. Komt overeen met dat zout denk ik. Hém heb ik weer over het NP-sap verteld, zo leer je weer van elkaar Leuk en leerzaam al die tips, bedankt!
 20. Ik zeg niet dat ik het niet geloof (!), maar jullie zien mijn plant niet in het echt alleen op een paar foto's. Daarom leg ik het alleen uit, misschien hadden jullie een heel ander beeld van de plant. Als er óók veel pepers van 10cm aan hangen neem ik ALS LEEK aan dat die van 4cm "te vroeg" rood en gerimpeld zijn geworden, is dat vreemd? Met mijn andere zelfde soort plant heb ik dit nl. niet, pepers van nagenoeg dezelfde grootte en ongerimpeld. Ik verwacht ook helemaal niet dat ze nog gaan groeien als ze al rood zijn...dat zeg ik toch ook niet? Aha, nu ik dit weet kan ik het inderdaad zelf bepalen ja. Tja, en mijn vraag over het bloemetje.... Excuus voor mijn wel 2e (!) vraag in dit topic. Schoot me tijdens het typen ineens te binnen dus vroeg ik het. Weet wel dat je als leek, óók met de zoekfunctie, door de bomen het bos niet meer ziet en het ene topic verloopt in het andere.... Daarom een eigen nieuw topic aangemaakt, dacht dat daar dit forum voor is, waar leken van de profs kunnen leren.
 21. Sonaya

  Tomaten 2017

  Ja...en teveel kali breekt weer magnesium af. Daarom had ik mijn twijfels over patentkali geven, zit weliswaar magnesium in, maar wie weet zou ik ze daarmee weer een overschot aan kali geven. Een bodemtest lijkt me wel interessant..gewoon uit nieuwsgierigheid, maar ik vind het te prijzig mbt mijn amateuristische tomatenkweek in potten Het (grote) tuincentrum heeft trouwens niet eens meer voeding speciaal voor tomaten, dat had het merk Ecostyle ooit wél. Was benieuwd wat de samenstelling van tomatenvoeding zou zijn maar kon dat daar ter plekke dus niet checken. Ik had dus al moestuinvoeding (2.7% stikstof/1.3% fosfor/5.9% kalium) van Ecostyle in huis en dat zal ik vanaf nu wekelijks gaan geven in combi met de magnesium dus. Hoop dat de tomaatjes er blij van worden
 22. Mmm...poeder van maken..even in verdiepen hoe dat moet. Of sambal...yummie Maar "als je die te lang laat hangen".... ze zijn dus nog niet eens volgroeid en nog niet zo lang rood. Moet ik ze er maar gelijk afhalen zodra ze rood zijn....ook al zijn ze nog klein? Of beter al als ze nog deels groen zijn? Overigens las ik ooit dat je altijd het eerste bloemetje dat verschijnt moet verwijderen. Ik weet niet meer waarom? Is dat echt het beste?
 23. Sonaya

  Tomaten 2017

  En ík óók Net magnesium gegeven maar wacht nog op antwoord hoe vaak in dat nou geven moet. Eerst als herstel, daarna als "onderhoud". Is magnesium eigenlijk sowieso goed voor alle planten met groene bladeren? Gewoon als meststof?
×
×
 • Create New...