Jump to content

TimB

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Muizen
 1. Nog even een folluw-up: ik heb later pas ontdekt wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn. Ik had mijn bieten eigenlijk al opgegeven en had ze uit de grond verwijderd. Toen pas zag ik dat ze nog per drie aan elkaar geklit zaten. Daardoor konden ze volgens mij niet goed uitgroeien. Gek, want toen ik ze plantte leken het individuele plantjes. Ik heb ze dan uit elkaar gehaald en nu zijn ze na enkele weken alsnog uitgegroeid tot lekkere bieten.
 2. Ik wilde nog even laten weten hoe het uiteindelijk gelopen is. Na een dikke week enkel onbevruchte vrouwelijke vruchten te hebben, vindt er sinds kort een ware courgette explosie plaats. Ik heb er nu zeven tegelijkertijd hangen, verdeeld over 2 planten. Het is dus toch goedgekomen. Bedankt voor de tips iedereen.
 3. Beste mede-tuiniers, Ik heb enkele vraagjes rond bestuiving. Courgettes: ik bevrucht mijn courgettes af en toe handmatig. Ik neem altijd stuifmeel van een andere plant om een vrouwelijke bloem te bevruchten. Ik vraag me echter af of je ook stuifmeel van dezelfde plant kan gebruiken. Pompoen: ik heb dezelfde vraag bij pompoenen, volstaat één plant om vruchten te bekomen of moet je er minstens twee hebben? Kunnen pompoenen en courgettes elkaar bestuiven, zoja, levert dit dan een ander soort vrucht op? Alvast bedankt voor het advies! Tim
 4. Begin mei plantte ik twee courgetteplanten. Door het mooie weer zijn deze nu reeds uitgegroeid tot twee prachtige kanjers van planten. Helaas geven de planten enkel vrouwelijke vruchten die door een gebrek aan mannelijke bloemen niet bevrucht geraken. Bijgevolg zijn er dus geen courgettes. De planten lijken wel mannelijke bloemen aan te maken maar deze blijven groen, klein en gaan niet open. Vrouwelijke bloemen verschijnen daarentegen elke dag opnieuw. Normaal is het omgekeerd, dacht ik. Enkel mannelijke bloemen in het begin. Het probleem lijkt zelfs zo zeldzaam te zijn dat ik het niet eens op internet terugvind. Vorig jaar had ik dit probleem ook maar dat was pas laat in augustus. Heeft iemand hier ervaring mee? Aan wat zou het kunnen liggen?
 5. Ok, bedankt voor het advies! Nu weet ik tenminste waar ik aan toe ben.
 6. Dat teveel aan stikstof, lijkt mij inderdaad plausibel. IK heb ze immers een organische meststof toegediend. Zijn deze planten verloren of kan ik alsnog de vorming van een biet verwachten?
 7. Hallo, Begin april plantte ik zes rode bieten in mijn tuinbak. Nu, een zestal weken later, zijn de planten al vrij groot uitgegroeid. Helaas hebben de planten enkel veel lof maar (nog) geen enkel spoor van een biet onder de grond. Is dit normaal of blijkt er toch iets mis te zijn met mijn planten? Alvast bedankt voor het antwoord! Tim
 8. Beste mede-tuiniers, Sinds dit jaar houd ik voor de eerste keer courgettes. Ik heb twee planten staan die vanaf eind juni tot midden augustus een hele mooie opbrengst gaven. Sinds een week of twee maken beide planten echter enkel nog (veel, soms dagelijks meerdere) vrouwelijke bloemen aan maar geen enkele mannelijke bloem meer. Hierdoor vindt er geen bevruchting meer plaats en dus ook geen opbrengst. Heeft iemand een idee wat de oorzaak hiervan kan zijn? De planten krijgen genoeg verzorging, voldoende water, geregeld bemesting. De slechte bladen heb ik altijd weggehaald. Een tijd trug had ik wel een meeldauwplaag, die heb ik echter succesvol bestreden met melk, zou het hier aan kunnen liggen? Alvast bedankt voor de tips!

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...