Jump to content

tjvkooten

Members
 • Posts

  25
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Putten
 • OCCUPATION
  vrijwilliger op een zorgboerderij
 1. Amandelbomen worden niet zo groot aps de meeste notenbomen 2-4 meter hoog, kan op arme grond. Hij is vatbaar voor krulziekte maar schijnt minder vatbaar te zijn dan een perzik.
 2. Ik denk dat ik voor amandelboompjes ga, die moeten haast wel kunnen.
 3. Nashipeer moet ik eens opzoeken, hieronder nieuwe foto's, ook een paar van de bodem (en ja ik weet dat ik onkruid moet wieden, maar het regent steeds als ik tijd heb...)
 4. Ik zal zodra ik thuis ben even een verse foto maken, maar hier alvast een oudere: Een groot deel staat nu vol met mosterd, en waar het niet staat groeien kruiden en groenten, en die groeien goed, net als de bessenstruiken Ik wil het langzaam naar een permacultuur omzetten. EDIT: wilde et nieuwe fotoś uploaden maar de flash plugin crasht steeds, morgen probeer ik even verder.
 5. Ik wil aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar 2 fruitbomen planten, maar appels en peren kan ik overal wel plukken. Dus zit ik te denken aan soorten die niet in de winkel liggen. Eerst wilde ik de pawpaw maar ik las dat dat nogal een gedoe is (iets over rottend vlees...), Iemand ideeën voor een fruitsoort die het zou doen hier op het zure zand van de veluwe. (Ben bezig met mest, compost en mulch om het te verbeteren.)
 6. niet echt in de tuin maar ik heb bosaardbeien (baron von solemacher) gezaaid in een kweekbak.
 7. vandaag de grond laten testen: zuurtegraad 5.5 en geen voedingsstoffen. ik zal dus moeten kalken en met compost/mest ophogen. heeft het zin om worteldoek in te graven en dan de grond te verbeteren, of gaan de wortels van de coniferen daar zo doorheen? en hoe diep moet dat voor fruitstruiken? EDIT: ik heb vanochtend wat beter gekeken naar de zon en het staat er vanaf 9 uur ook op, ik moest helaas weg dus ik weet het niet precies, maar volgens mij blijft het er toch to 1uur op staan. in ieder geval wat meer zon dan eerst gedacht
 8. misschien wat vruichtenstruiken en daarnaast vooral kruiden, daar zijn best wat planten voor te vinden in halfschaduw/schaduw
 9. ik moet het sowieso opvullen het ligt nu 5cm onder de rest van de tuin. dan doe ik het gewoon met compost en probeer ik gewoon het een en ander te laten groeien. ik zal eens even kijken of ik ergens goedkoop compost vandaan kan halen.
 10. 5 vierkante meter onkruid en mosplaggen weg gehaald veel gras zat er niet tussen, nog even bemesten en dan heb ik eindelijk een tuin.
 11. ik heb even wat foto's geupload van hoe het er nu uit ziet en van de grond, wat raden jullie aan om er mee te doen? mijn stukje tuin. 2 foto's van hoe de grond er uit ziet. (eentje is iets omgespit) 2 foto's die laten zien hoe het er omheen uitziet wat kan ik nu het beste doen? gewoon compost er op gooien?
 12. aangezien alles er als plaggen uit komt heb ik besloten om de bovenkant er af te scheppen, ik vind ook niet dat het er als zandgrond uit ziet het is niet heel vast en vochtig maar ook niet droog. ik denk dat het redelijke grond is voor niet te veeleisende planten.
 13. ik kan het wel onder spitten, en dan compost er boven op doen. en dan gewoon veel onkruid wieden
 14. hoe dik zouden de kranten moeten? 1 laag papier of 1 laag opengevouwen kranten?
×
×
 • Create New...