-
Gluten- en lactosevrij gebak
Om ook hier te reagerben op de vragen omtrent kniepertjes: Kan het suikermengsel warm bij de bloem worden toegevoegd? - Ik meng het suikermengsel zelf altijd warm door de bloem. let er wel op dat je beslagkom dit hete mengsel aankan. Is het ijshoorntjes ijzer van Bol.com ook geschikt voor kniepertjes? - Ik vermoed dat dit inderdaad een zelfde soort ijzer voor minder geld is. Kijkshop lijkt hem het meest voordelig aan te bieden: http://www.kijkshop.nl/product/148449/princess-kniepertjesijzer-132650/?channel_code=544&s2m_product_id=148449&utm_source=adwords-shopping&gclid=CjwKEAiAjIbBBRCitNvJ1o257WESJADpoUt07tWSucgKhy1BYOiUNwZRU98Ni4HAp_-GNP7ltl7juRoC7Z7w_wcB
-
Gluten- en lactosevrij gebak
Recept voor Glutenvrije kniepertjes. (ijshoorntjes) Dit recept heb ik gekregen van mijn opa en oma en heb ik zelf aangepast naar een glutenvrij recept. Dit is overigens met veel 'normale' recepten te doen, echter is het per gewenst resultaat soms even zoeken naar welke soort bloem/meel hier voor geschikt is. Benodigdheden: Steelpan Beslagkom Mixer Kniepertjes ijzer (https://www.bol.com/nl/p/cloer-oublie-en-kniepertjesijzer-261/9000000011157667/?Referrer=ADVNLGOO002028-G-36110108634-S-66858609401-9000000011157667) Al voldoet de goedkopere van de kijkshop waarschijnlijk ook. (hier zit blijkbaar zelfs een ontzettend handige tool bij om hoorntjes te maken) Ingrediënten: 500 gram bloem (Zelf gebruik ik de brood en gebak mix van Céréal: https://www.glutenvrijewebshop.nl/cereal-mix-voor-brood-and-gebak.html) 500 gram suiker 250 gram margarine 3 eieren 250ml water Los suiker op in water. Smelt de boter in het suikerwater (mag niet koken) Voeg dit geheel samen met bloem en de eieren toe aan een beslagkom en mix dit tot een glad beslag. Vervolgens is het even bekend worden met het wafel ijzer, ikzelf heb mijn wafelijzer altijd op stand 2 van de 6 staan. Daar leg ik ongeveer een halve eetlepel aan beslag op en dan sluit ik het ijzer. Bij het sluiten gaat het controle lampje aan, zodra dit lampje weer uitgaat is het kniepertje klaar. (waarschijnlijk brand het lampje als aanduiding om te laten weten dat het ijzer weer op temperatuur is, blijkbaar is dit ook het moment dat het kniepertje klaar is) Als het kniepertje bruin en egaal van kleur is dan is deze klaar. Schep het kniepertje van het ijzer en plaats deze op een snijplank om hem te vouwen of te rollen tot het gewenste resultaat. Terwijl het kniepertje afkoelt kan er nog van alles mee gevormd worden, al moet dit wel vrij direct gebeuren aangezien de kniepertjes vrij snel hard worden. Vul de kniepertjes met slagroom, serveer ze met een bolletje ijs of eet ze gewoon lekker zonder toevoegingen.
MarkRuim
Leden
-
Registratiedatum
-
Laatst bezocht