Jump to content

Claudia69

Members
 • Content Count

  1,719
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  IP formalities officer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zag ik vorige week ook bloeien hier, in bospark Le Grand Noble.
 2. Claudia69

  Weer even inpikken...

  De afgelopen weken waren weken van afscheid nemen van mijn schoonvader en tijd nemen voor elkaar, wat anders was op afstand, maar toch zijn weg gevonden heeft. De tuin lag intussen een beetje stil. Vandaag hebben we dat draadje weer een beetje opgepikt. De tomaten staan in de grond, de bedden zijn geschoffeld. Het mengsel van oude potgrond (wegens gesloten winkels), tuingrond en compost dat ik in mijn zaaitrays deed, is geen goede zaak gebleken. De voorgezaaide bloemen doen het niet goed en moeten dringend uitgeplant. Ze zijn nog klein, maar vinden in volle grond hopelijk een tweede adem. De paprika's en aubergines doen het, bizar genoeg, wel goed in die grond. Die zijn de afgelopen weken flink gegroeid en staan er netjes bij.
 3. Andijvie en koolrabi uitgeplant. De koude bak komt nu vrij voor de pompoenen en zo. Naast de ananasker die vorige week werd omgepot.
 4. Temperaturen aan de grond kunnen wel 5°C kouder zijn dan de minimumtemperaturen die men opgeeft (die minima worden gemeten op 1 m boven een grasveld, onder thermometerhut). Op sommige plekken in mijn tuin, vriest het sneller aan de grond (lager gelegen, windluwe stukken hebben daar meer last van hier). De bodemkundige dienst voorspelt hier voor maandag en dinsdag minima boven de 8 °C (bovenaan tabel), met toch kans op vriestemperaturen aan de grond (onderaan tabel). Vooral open nachten kunnen gevaarlijk zijn op dat vlak.
 5. Claudia69

  Wortelcheck

  Even een wortelcheck gedaan bij de paprika's. De P9 potjes zijn mooi doorworteld. Morgen en overmorgen worden ze omgepot in 2 literpotten, en dan mogen ze in een tunnelkasje verder groeien tot half mei. Dat kasje houdt (uit ervaring - elk kasje is anders) wat lichte nachtvorst buiten. Mocht het nodig zijn, dan zet ik ze 's nachts nog even binnen.
 6. Niet echt. Ik zaai als daar tijd voor is en let daarbij vooral op de weerberichten voor de komende dagen.
 7. Claudia69

  Warboel

  Dat staat er allemaali fris en gezond bij!
 8. Claudia69

  Sla uitgezet

  De zaadjes die ik nog liggen had waren vrij oud en kwamen amper op. Gelukkig gaan de tuincentra nu weer wat open. Kan ik de voorraad weer wat aanvullen...
 9. De zaaitrays werden via Moestuinweetjes gekocht, en ja, de kasjes zijn gerecupereerde zwembadjes. Doen het al jaren prima als koude bak en kasje voor de paprika's. De dubbele opstaande wand beschermt de plantjes die erin staan vrij goed tegen nachtvorst.
 10. Pompoenen, courgettes en komkommers. Liggen tussen vochtig keukenpapier tot ik een wortelpuntje zie komen. Zo komen ze vlotter op na het planten. Ik verwacht dat ze ten laatste woensdag effectief in hun potjes gaan.
 11. Tussen de deugddoende buien door het kasje voor de paprika's aan het optrekken. De voorgezaaide bloemen komen op, de andijvie kan bijna uitgeplant, de koolrabi trekt bij (was om de een of andere reden niet zo goed gestart) en de pompoenen en komkommers liggen te schieten.
 12. Claudia69

  Groeiweer

  Neen, ik meng een blok kokosturf (aangemaakt met 12 liter water) met een emmer compost, een emmer (zanderige) tuingrond en een halve zak potgrond met een (heel klein) greepje organische mest en een snuif lavameel. Dat geeft een basis die goed vocht vasthoudt en niet rap dichtslaat. Ik heb mijn tuin vorig jaar wat laten gaan, er zit dus best veel onkruidzaad in die grond, maar dat schoffelen we straks wel weg.
 13. Claudia69

  Zalig zonnen

  Ja, die vindt overal geschikte mandjes. Dit is een stuk van haar buitenmeubilair
 14. Die weersvoorspelling komt van de Bodemkundige Dienst (België) en geldt voor het centrum van het land (regio Brussel). Naar mijn ervaring ook vrij accuraat voor regio Gent. Mogelijk aan de kust iets zachter van temperaturen en in de kempen / Ardennen iets kouder dus. https://www.bdb.be/Productendiensten/Weerbericht/Onlineweerbericht/tabid/157/language/nl-BE/Default.aspx

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...