Jump to content

Claudia69

Members
 • Posts

  1,723
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oost-Vlaanderen
 • OCCUPATION
  IP formalities officer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Een aankomende catastrofe: een woelmuis heeft zich hardnekkig genesteld onder het bed waar mijn komkommers staan. Die hangen al half en half te zieltogen... maar ik blijf even hardnekkig de gangen dichtgooien in de hoop dat dat beest verkast. Of dat mijn katten hem of haar bij de lurven stekken...
 2. Ik heb - door de sluiting van de winkels - vooral zaden gebruikt die ik nog liggen had, waaronder een zakje butternuts die nog in orde waren tot 2021, maar waarvan geen enkel pitje op wou komen. Gelukkig hebben de andere zaden het wel gedaan.
 3. Mijn tuinbonen... Vorig jaar zaad gekweekt met een paar gekregen planten, dit jaar voor het eerst gezaaid om uit te planten. Maar hoewel ze in de aanbevolen periode werden gezaaid en geplant, was het volgens mij snel te droog en te warm voor ze. De zwarte luizen waren vroeg daardoor, en ik had ff onvoldoende tijd om dat op te volgen. Ik zal met andere woorden blij mogen zijn als ik volgend jaar weer voldoende zaaigoed heb. Dan nog maar eens proberen...
 4. ... heb ik ook een paprikat.
 5. Zag ik vorige week ook bloeien hier, in bospark Le Grand Noble.
 6. De afgelopen weken waren weken van afscheid nemen van mijn schoonvader en tijd nemen voor elkaar, wat anders was op afstand, maar toch zijn weg gevonden heeft. De tuin lag intussen een beetje stil. Vandaag hebben we dat draadje weer een beetje opgepikt. De tomaten staan in de grond, de bedden zijn geschoffeld. Het mengsel van oude potgrond (wegens gesloten winkels), tuingrond en compost dat ik in mijn zaaitrays deed, is geen goede zaak gebleken. De voorgezaaide bloemen doen het niet goed en moeten dringend uitgeplant. Ze zijn nog klein, maar vinden in volle grond hopelijk een tweede adem. De paprika's en aubergines doen het, bizar genoeg, wel goed in die grond. Die zijn de afgelopen weken flink gegroeid en staan er netjes bij.
 7. Andijvie en koolrabi uitgeplant. De koude bak komt nu vrij voor de pompoenen en zo. Naast de ananasker die vorige week werd omgepot.
 8. Temperaturen aan de grond kunnen wel 5°C kouder zijn dan de minimumtemperaturen die men opgeeft (die minima worden gemeten op 1 m boven een grasveld, onder thermometerhut). Op sommige plekken in mijn tuin, vriest het sneller aan de grond (lager gelegen, windluwe stukken hebben daar meer last van hier). De bodemkundige dienst voorspelt hier voor maandag en dinsdag minima boven de 8 °C (bovenaan tabel), met toch kans op vriestemperaturen aan de grond (onderaan tabel). Vooral open nachten kunnen gevaarlijk zijn op dat vlak.
 9. Claudia69

  Wortelcheck

  Even een wortelcheck gedaan bij de paprika's. De P9 potjes zijn mooi doorworteld. Morgen en overmorgen worden ze omgepot in 2 literpotten, en dan mogen ze in een tunnelkasje verder groeien tot half mei. Dat kasje houdt (uit ervaring - elk kasje is anders) wat lichte nachtvorst buiten. Mocht het nodig zijn, dan zet ik ze 's nachts nog even binnen.
 10. Niet echt. Ik zaai als daar tijd voor is en let daarbij vooral op de weerberichten voor de komende dagen.
 11. Claudia69

  Warboel

  Dat staat er allemaali fris en gezond bij!
 12. Claudia69

  Sla uitgezet

  De zaadjes die ik nog liggen had waren vrij oud en kwamen amper op. Gelukkig gaan de tuincentra nu weer wat open. Kan ik de voorraad weer wat aanvullen...
 13. De zaaitrays werden via Moestuinweetjes gekocht, en ja, de kasjes zijn gerecupereerde zwembadjes. Doen het al jaren prima als koude bak en kasje voor de paprika's. De dubbele opstaande wand beschermt de plantjes die erin staan vrij goed tegen nachtvorst.
 14. Pompoenen, courgettes en komkommers. Liggen tussen vochtig keukenpapier tot ik een wortelpuntje zie komen. Zo komen ze vlotter op na het planten. Ik verwacht dat ze ten laatste woensdag effectief in hun potjes gaan.
×
×
 • Create New...