Jump to content

Kachel

Members
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland
 1. Beste kwekers, Vorig jaar heb ik goed gebruik kunnen maken van een kweekkas van de Action voor maar 12 euro. Hij was niet van de beste kwaliteit, maar voor 1 zomertje kon die er goed mee door. Weten jullie of er nog dergelijke acties zijn dat je een goedkoop kasje kan aanschaffen van +-160cm hoog? Met vriendelijke groet, Kachel
 2. Heb alle bonen even in het zonnetje gezet de afgelopen dagen, want dit was niet te missen. De 2 gaan weer onder de lamp (ze passen er nog maar net onder ) en de andere blijft buiten. Kijken hoe het verder loopt. De gene onder de lamp met de grotere pot, is wel echt veel verder ontwikkelt dan degene voor het raam. Met de kleine pot onder de lamp is ook verder ontwikkelt, alleen ietsjes minder.
 3. Stroomverbruik etc heb ik nog niet gemeten. De verschillende standen zijn inderdaad gewoon extra lampen met andere kleur. Ik weet niet precies hoeveel LED's erin zitten, dat ga ik navragen!
 4. In de kast is het 22 graden met de lamp aan, en 's nachts 18 graden. Dat is de temperatuur van de lamp zelf. Van een LED komt niet veel warmte af, dus ik dacht dat ik eerst misschien nog zou moeten bijverwarmen, maar dit is niet het geval. De kast is niet helemaal dicht, boven 2 gleuven, eentje voor verse lucht erin, waar ook de ventilator op blaast, eentje voor eruit. Ik heb helaas wel 2 varenrouwmuggen erin zitten. Deze doen nog geen kwaad, maar ga even met kaneel in de weer, dan zijn ze binnen een week allemaal weg
 5. Week 1: De boon voor het raam is aanzienlijk gaan strekken. Hij is lichtgroen van kleur. Een boon voor het raam is niet verder ontkiemt, dus ik ben een nieuwe boon aan het ontkiemen. De bonen onder de lamp zijn korter dan de boon voor het raam, want ze strekken niet, en zijn wat donkerder van kleur. De bonen onder de lamp hebben ook al wortels tot het uiteinde van de pot, de boon voor het raam nog niet. Boon voor het raam Boon onder de lamp, kleurverschil is op de foto's niet goed te zien
 6. Ik haal ze bij de action, 2€ voor een standaard propagator.
 7. En een ventlatortje voor de luchtdoorvoer
 8. Laatste testronde: 2 bonen onder de lamp, 2 volr het raam. In allebei de klimaten 1 wat grotere pot en een iets kleinere. Hoofdvraag: Is de nieuwe technologie in de LED verlichting echt zoveel beter dan gewoon het zonnetje door het raam heen?
 9. 100% ontkieming. Nu zullen er 2 onder de lamp komen en 2 voor het raam op het zuiden. Zelfde medium en waterhoeveelheid zal worden gebruikt, dus er zijn zo min mogelijk variabelen.
 10. Laatste testronde: 4x stoksnijbonen. 2 voorgroeien onder de lamp, 2 niet. Afbloeien gaat buiten gebeuren. Vraag wordt of de bonen onder de lamp echt een voorsprong gaan hebben en dus ook groter worden. 4 stoksnijbonen ontkiemen
 11. De boon gaat waarschijnlijk na aankomende vriesperiode naar buiten, hij is te groot geworden (+-2m). Ik ga volgende ronde nog een keer bonen alleen dan nu voorgroeien de een onder de lamp en de andere niet, en dan tegelijkertijd naar buiten, kijken welke dan beter eindigt. De conclusie die ik hier kon trekken is wel overduidelijk: Door het gebruik van de LED lamp is de groei van de groente aanzienlijk veel beter, zelfs met lage temperaturen groeien ze alsnog zeer goed!
 12. Update: het duurde wat langer vanwege medische problemen, maar het gaat goed! Ik verwacht dat de boon elk moment bonen aan kan gaan maken, en de spinazie is geoogst en gegeten: erg lekker! De spinazie die voor het raam staat groeit niet echt verder, en de boon voor het raam is alleen iets groter geworden. Knoflook is ook een heel stuk gegroeit, en gaat naar buiten vandaag.
 13. Binnenkort komt er weer een update. De grote boon staat er heel even buiten, want ik ben 2 dagen afwezig geweest, waarin hij het hele kasje is uitgegroeid . IK moet de lamp even op gaan hangen, zodat hij verder kan groeien. De spinaziebladen zijn al erg groot (10cm?). Foto's zullen volgen!
 14. Het gaat onwijs snel onder de lamp! Je ziet duidelijk een heel groot verschil, de spinazie is al bladeren aan het maken en de boon is al bijna een meter lang met meerdere bladeren!
×
×
 • Create New...