Jump to content

boomknuffelaar

Members
 • Posts

  158
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Zaandam

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Welke soort vogels zijn dat bij jou? Bij mij hebben halsbandparkieten de gehele opal pruimenboom leeggeroofd.
 2. Heb je deze boom verwijderd? Of is het alsnog goed gekomen?
 3. Is het opvangen van regenwater rondom de boom nog een optie? Voor een paar jaar. Zodat de boom de kans krijgt om te herstellen.
 4. Het rare is dat er veel moeie bloesem was in de lente. Geen gekkigheid zoals bloesemuitval e.d. Maar het probleem is dus gebrek aan blad. En dat kan dus een een teken zijn van een hele zieke boom? Dit maakt me best droevig. Ik hoop dat het goed gaat komen uitzichzelf. Want ben een echte leek op dit gebied.
 5. Ik had eerst normale tuinaarde. Gewoon zwart. Van zakken potgrond. Jaren geleden aangelegd. 'Verstoord' door koemestkorrels bedoel ik. Heb trouwens ook een strak getegelde tuin waardoor al het regenwater in de aarde stroomt waar deze pruim in staat en dus vaak natte voeten heeft. De eerste paar jaar had de boom normale bladeren. Ik denk dus dat het aan deze twee factoren ligt: teveel koemestkorrels en teveel regenwater. Beiden veel van gehad lente van vorig jaar. Dus jij denkt dat het hoogstwaarschijnlijk monilla is en het uiteindelijk zal afsterven als ik niet ingrijp?
 6. Dit begon eigenlijk vorig jaar al. Na de storm van mei 2021. Ik had toen ook veel koemestkorrels en bemeste tuinaarde toegevoegd. Ik denk dat het de bodem hierdoor verstoord is. Kan ik het luchtiger maken met wat zand? En wat voor zand?
 7. Ik heb in de lente veel bloesem en nu veel fruit hangen aan de Opal pruimboom. Maar nauwelijks blad. Kan het aan de bodem liggen?
 8. Hoi, Ik wil graag bloemenzaadjes zaaien van meerjarige bloemen. Hoe doen jullie dit? Ik dacht eraan om de zaadjes in een emmer met zand/aarde te mengen en in de tuin te laten staan. En rond februari dit rond te strooien in de tuin. Dit omdat ik bang ben dat vogels anders de zaadjes opeten. Iemand andere suggesties? Koelkast misschien?
 9. Hoi Ik wil graag een laagblijvende Morus Nigra in mijn achtertuin. Is er iemand met een aanrader qua leverancier? Directplant misschien? Dus gewoon een klein boompje of een struik. Max zo rond de 3 meter. Ik ga het in een grote pot doen.
 10. Dank voor je reactie Weknow. Heb je een idee wat er met de druivelaar hierondrr aan de hand is?
 11. Ik zie opeens dit jaar zulke bladeren. Heb wel wat koemestkorrels gegeven. Kan het daaraan liggen?
 12. Waar kan ik een boompje of een stek hiervan vinden?
×
×
 • Create New...