Jump to content

Isabelle

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Purmerend

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dankje voor je antwoord, dit is zekere hele nuttige informatie. Ik had er helemaal niet aan gedacht om ook in het Duits te zoeken, dat is een goede om te onthouden voor en volgende keer dat ik op zoek ben naar informatie. Ik laat de meeste bloemen trouwens ook zitten voor de insecten, maar ik vond ook een bloem in mijn jonge rabarberplant. Die heb ik er toen wel uitgehaald, dus dan kan ik er net zo goed nog iets nuttigs mee doen, zoals opeten. En wat betreft het oxaalzuur, ik heb vorige week pas de eerste rabarber geoogst en rabarbercrumble gegeten. Ik moet nog wel even flink mijn best doen om tot die 30 kg te komen, dus ik denk dat ik zonder problemen nog een portie bloemen kan eten. Ze staan voor vanavond op het menu. Ik zal mijn eigen ervaringen hier daarna ook even neer zetten. --- Ik heb de rabarberbloemen uiteindelijk kort gekookt en daarna gegeten met een kaassausje en aardappelen. Wilde het simpel houden om echt te kunnen proeven hoe het smaakt. Door het korte koken werd het nogal papperig, maar ik verwacht niet dat dat per se veel veranderd heeft aan de smaak. De smaak viel me nogal tegen eigenlijk. De bloemknopjes zelf hebben bijna geen smaak en de bloemsteeltjes zijn wat zurig. Niet mijn favoriete groente, dus de rest mag gewoon aan de plant blijven voor de insecten om van te genieten. Maar ach, ik heb het geprobeerd!
 2. Ik weet dat je officieel de bloeistengels uit de rabarber hoort te halen, maar ik heb niet het idee dat het voor de opbrengst veel uitmaakt (heb vier oude planten staan, dus ik heb genoeg) en vind de bloemen ook gewoon erg mooi. Nu las ik hier en daar op internet dat de bloemen, of in ieder geval de bloemknoppen, van de rabarber eetbaar zijn. Veel info kon ik hier echter niet over vinden. Heeft iemand hier toevallig ervaring met het eten van rabarberbloemen? En misschien ook een lekker recept? Ik kon met de zoekoptie op het forum hier niets over vinden, dus sorry als hier al een topic over is.
 3. Ik had last van hetzelfde probleem. Toevallig liep ik begin vorig jaar tegen een bekerplant aan. Hoewel de plant niet alleen effectief, maar ook mooi is, moet de plant vanwege de bekertjes altijd hagen. Daarbij houdt de plant er ook niet van om de hele dag in de volle zon te staan, dus een bekerplant is wel een wat onhandige plant misschien. Na twee dagen zaten er per beker wel een stuk of vijf tot tien van die kleine vliegjes, dus ik denk zeker dat een vleesetende plant een net zo effectieve oplossing is als een bestrijdingsmiddel.
 4. Hallo allemaal, Ik ben Isabelle en het liefst ben ik de hele dag met plantjes in de weer Momenteel zit ik in het examenjaar van de middelbare school. Na de zomervakantie wil ik graag plantenwetenschappen studeren in Wageningen, want ik ben dol op biologie, maar vooral op plantjes. Mijn moestuin beslaat inmiddels ongeveer 4 vierkante meter van de achtertuin, inclusief een koude bak en een kasje Daarbij probeer ik nog wat extra ruimte te verkrijgen door te tuinieren in potten. Het is dus geen hele grote moestuin, maar met een beetje proppen kan ik toch elk jaar weer een hoop groenten oogsten. Een fotootje van de tuin vorig voorjaar: (Van de koude bak zie je net een klein hoekje, rechtsonder in beeld ) Hoewel ik nog geen enkele groente, kruid of fruitsoort ben tegengekomen die ik niet leuk vind om te telen in de moestuin, is mijn absolute favoriete groente toch wel tomaten. Ik ben nou eenmaal dol op tomaten en uit eigen tuin smaken zo nog veel beter. Daarbij zijn er zo veel leuke kleuren en vormen, dus er valt altijd weer wat nieuws te proberen. Verder weet ik niet wat ik nog over mezelf kan vertellen, maar als er nog vragen zijn, dan hoor ik ze graag

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...