Jump to content

Emmer

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Amsterdam
 1. Hoi allemaal, Binnenkort ga ik op vakantie en om mijn met liefde gekweekte cherrytomaat- chili- en paprikaplanten goed te houden wil ik ze water blijven geven met pet flessen. De planten staan binnen in potten. Nu heb ik gisteravond bij alle planten een pet fles met de hals in de aarde gezet - de bovenkant er van afgeknipt en een klein gaatje in de dop (ter grootte van een dunne spijker/naald). Vanmorgen waren alle flessen al helemaal leeg gelopen. Doe ik iets verkeerd? Ik geef ze normaliter goed water, maar niet té veel, want de potten hebben geen drainage en wil niet dat ze natte voeten krijgen. Kan het daar aan liggen dat ze nu gewoon veel water wilde hebben? Ik durf ze nu ook niet goed opnieuw te vullen voor het geval ik ze echt veel te veel water daarmee geef. Ik vraag me af of ze op deze manier de 2 weken gaan overleven Hoop dat iemand advies heeft!
 2. Bedankt voor alle tips! Ik heb ze ondertussen gesplitst en in twee potten gezet. Grond was inderdaad redelijk droog waardoor het vrij makkelijk ging. Nu even afwachten of ze goed door blijven groeien.
 3. Hallo allemaal, Ik heb thuis een cherrytomatenplantje opgekweekt, vanaf het zaadje. Zoals je op de foto ziet zijn er uit beide zaadjes een plantje gegroeid. (je ziet zelfs 2 stengels uit één komen). Nu is mijn vraag, wat moet ik hiermee doen? Ik vind het zonde om één van de twee weg te snoeien, maar het lijkt me ook niet goed voor de plant om ze samen te laten staan. Ze zullen dan vast minder vruchten groeien. Kan ik ze uit elkaar halen? Maak ik dan niet teveel wortels kapot? Ik hoop dat iemand een tip voor me heeft!
×
×
 • Create New...