Jump to content

Natuurbouwer

Members
 • Posts

  7
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Nederland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Allereerst heb ik ook vertrouwen.. Dat het ooit goed komt en ik zuiver zaad vind. Welnu, ben ik ook aan antivaccer zoals dat hier genoemd werd. De schade van quick en alluminium (als zijnde conserveermiddelen voor het vaccin) is vele malen groter dan de voordelen die het opleverd van het verzwakken van het natuurlijk imuunsysteem. Mijn zoontje van een half jaar kreeg de kinkhoest, 2 weken hoesten zonder koorts of niks. Zijn longen zijn nu goed getraind en werken efficienter. Blablabla... etc.. De farmaceutische industrie heeft patienten nodig om te overleven (lees: consumenten). Als niemand een ziektebeeld vertoont en daar wat tegen slikt kunnen farmacuiten opdoeken, dus door vaccins toe te passen verzekeren zei zich van autistische -, ADHD -(verzonnen) en allerlei psygisch aangedane kinderen. Ontopic. GMO/GGO is een totaal ander fenomeen dan veredeling. GMO word laboratorisch gedaan waarbij word geknoeid met de DNA van gewassen natuurlijk voor resistentie maar de nare bijkomstigheden hierbij zijn dat we een soort van nepgewas aan het consumeren zijn. Het ziet eruit als een paprika, ruikt als een paprika, smaakt als een paprika, maar is het wel een paprika is de vraag die we met zn alle moeten stellen want onze gezondheid staat hier op het spel. Veredeling is het handmatig kruisen van geselecteerde gewassen om de gewenste eigenschappen te verkrijgen in de volgende generatie. Dit is een natuurlijk bevruchtingsproces waarbij de natuurlijke gang van zaken verbeterd word. Volledig natuurlijk. Op het moment dat er een paar van die professoren lopen te rotzooien met DNA van gewassen om uiteindelijk zoveel mogelijk centjes in het laatje te brengen omdatniedereen bang is voor een bruin plekje. Zadenenzo.nl heeft mooie rassen weet iemand de stand van zaken omtrent deze webwinkel betreft GMO? Ze claimt GMO-vrije zaden te leveren. En tevens terug te komen dat ik wantrouwend zou zijn, dat klopt zeer zeker. Dit zie ik als een gezonde manier als overleving. Dat een plant er eetbaar uitziet betekend niet dat die dit ook is. In zo'n voorbeeld overleef ik dus daar waar een ander vertrouwen toont en vergiftigd raakt door wat op het eerste oog een consumeerbaar gewas leek. Ik wantrouw tot ik pertinent zeker weet dat het goed zit, door alle kwakzalverij vind ik dit nodig. Maar wantrouwen is denk ik een te sterke term. Het is meer dat ik niet zomaar wat aanneem door een keurmerk of dat iemand maar wat beweerd. Dus alles wat ik van anderen moet aannemen zonder keihard bewijs trek ik in twijfel, dus een milde gezonde vorm van wantrouw. Groetjes.
 2. Ben je wel eens een veld ingelopen.. Sommige kolven lijken net gezwellen...
 3. 95% van al het geteeldd mais hier in GMO in NL. En de maïs wat niet GMO is, is besmet door GMO rassen. Stuifmeel vliegt kilometers ver, dus er is nagenoeg geen ontkomen aan en zo verspreiden ze hun GMO over alles wat nog schoon over is. Een GMO plant kan niet anders dan zijn GMO-genen overdragen nietwaar. GMO maïs word aan koeien gevoerd en wij consumeren vervolgens dit vlees met alle gevolgen van dien. Maar wat denken jullie van de akkers waar GMO-Maïs op heeft gestaan. De wortels van deze GMO gewassen blijven achter in de bodem waar vervolgens aardappels in het volgende seizoen op worden geteeld die wij wederom weer consumeren. Ons voedsel word verbouwd op akkers met GMO organiach houdend materiaal. Insecten, bodemdiertjes en bodembacterien worden hier ook aan blootgesteld en zo word een compleet ecosysteem naar zijn verdoemenis geholpen. Ik vind het gewoon jammer dat bepaalde zaden exploitanten een biologisch prosuct aanbieden en als je een paar vragen stelt dan kunnen ze niks hard maken en verwijzen naar een onzichtbare leverancier die niet te achterhalen is. En daar stopt de informatie die van de andere kant moet komen. De Bolster is nu de enige die op een juiste manier in ieder geval antwoord geeft. De enige manier om er dan nog achter te komen is telen en analyse.
 4. Bedrijven zoals monsanto willen gewoon alles in beheer hebben. Financieel is een bijzaak als het eerst genoemde maar voor elkaar gekregeb word. Wie je nog wel kan vertrouwen is eigenlijk niemand maar ik heb ook inderdaad gevraagd naar bijvoorbeeld de herkomst van blauwe mais bij de webwinkel zadenenzo.nl Het antwoord was dat het de leverancier was. Die wederom niet kenbaar werd gemaakt. En omdat zei claimt te klein te zijn en de kosten daarom te duur zijn voor een keurmerk mag zei haar zaden niet als officieel biologisch bestempelen. Maar wie ben ik om de waarheid daarvan de toetsen. Aan zaden valt inderdaad niks te zien maar aan de gewassen vaak wel en indien hier ook niks aan te zien is kan men er altijd een analyse op los laten. Ik ben van mening dat GMO dieper geworteld zit dan wij met zijn allen denken en dat de zogenaamde biologiache zaden verkopers stiekem weten dat dit niet het geval is en er omheen proberen te draaien. Ik beschuldig tevens niemand van het verkopen van GMO zaad, ik heb enkel de vraag gesteld en hier enkel nietszeggende antwoorden op gekregen helaas.
 5. Dat is inderdaad waar ik bang voor ben. Overal word gesjoemeld. Onder anderen VDW kon dit niet hard maken en was onder andere 1 van de handelaren waar ik contact mee heb gehad. Zei gaven te kennen dit niet te kunnen bewijzen. Degene die daar een beter antwoord op kon geven is met een 2 weken terug van vakantie waarop ik werd verzocht nogmaals contact op te nemen en opnieuw de vraag te stellen. En SKAL, tja.. Nu heb ik niet zo veel vertrouwen in keurmerken. Die worden veelal gebruikt om verteouwen te scheppen en niet te onderbouwen. "Oh het heeft een keurmerk!, Dus het is goed!" Gaat voor mij niet op ik heb meer nodig dan alleen een keurmerk. Als de handelaren niet kunnen garanderen dat, de zaden afkomstig van leverancieren met dit keurmerk, GMO vrij zijn, dan weten zei dus blijkbaar niet van wanten en zijn ze onbekwaam en strooien ze met zaad waar zei geen inhoudelijke informatie over beschikken en maar uitgaan van het keurmerk op de manier zoals eerder hierboven aangegeven tussen aanhalingstekens. Ik wil ook tevens het onderwerp aanwakkeren en laten we wakker worden dat Monsanto alles probeerd te verpesten op genetisch vlak. Het zou me niks verbazen als SKAL een onderdeel is van Monsanto om GMO te verbloemen.
 6. Hallo allemaal, Ik heb mijzelf altijd de vraag gesteld is GMO aanvaardbaar of het gaat om het consumeren en verbouwen van dit soort gewassen om de algemene gezondheid te bevorderen van onszelf. Sinds ik rescent vader ben geworden heb ik me deze vraag nogmaals gesteld en ben wat fanatieker geworden in de research naar GMO vrije zaden en waar deze te kunnen kopen maar nu ben ik tegen het volgende probleem aangelopen. Ik heb naar verluid biologiache groentezaden ingekocht voor mijn aankomende moestuin voor volgend seizoen. Echter heb ik achteraf nadat ik deze zaden had besteld en ontvangen contact gelegd met de verkoper van deze zaden en gevraagd of deze ook tevens GMO vrij waren. Volgens de verkoper waren de zaden GMO vrij want de leverancier hier van is aangesloten bij "SKAL". Ik had hier nog nooit van gehoord maar ik kan eruit opmaken dat dit een keurmerk moet zijn die garant staat dat het GMO vrij is. Zei wilde mij niet de leveranciers kenbaar maken om de vraag gericht te stellen en informatie te vergaren, tevens lieten ze me blijken het vanuit de onderneming niet te kunnen bewijzen dat het GMO vrij is allemaal en verschuiven dus de verantwoording naar de leveranciers die zei niet kenbaar willen maken. Ik heb contact gehad met meerdere groente en fruitzaden handelaren en zei geven mij exact dezelfde antwoorden het niet te kunnen bewijzen, dat hun leverancieren bij "SKAL" aangesloten zijn, maar deze leverancieren onder geen beding kenbaar willen maken aan eenieder die hier doelgerichte vragen over stellen. De sfeer en toon die word afgegeven ia dat zei liever niet over dit onderwerp communiceren wat alleen het vermoeden in de hand werkt dat de zaden toch GMO zijn. Ik kan niet van mezelf vragen het opzij te zetten dat hier een luchtje aan hangt en niet doorga met het verder onderzoeken en de zoektocht naar schone zaden voort te zetten. Wat kan ik doen om zeker van mijn zaak te zijn geen GMO zaden te kopen maar echt schone zaden zoals de natuur dit zo bedoeld heeft. Voor de gezondheid van mijzelf, mijn vrouw maar vooral die van mijn kinderen. Alle tips en informatie is welkom, of wie weet er een 100% garantie GMO vrije zaden handelaar? Groetjes NB
 7. Gegroet allemaal! Ik ben NB, ik heb groene vingers net als dr meeste van jullie en hou van de natuur en alles wat erbij hoort. Ik heb mijzelf rescent ingeschreven voor een moestuin alleen de wachttijd bedraagd naar mijn inziens nog een jaar of 2. Ik merk links en rechts dat men steeds meer interesse toont richting de moestuinderij en zo ook ik. Ik kan dus voor nu helaas nog geen foto's met jullie delen maar wellicht kan ik dat hopelijk snel wel. Een groen en gezond seizoen gewenst allemaal en tot ziens op het forum! Groetjes NB.
×
×
 • Create New...